NEPRIJETNO

Večerna toča v Križevcih, na Muti razbilo streho

Objavljeno 14. julij 2011 19.07 | Posodobljeno 14. julij 2011 23.20 | Piše: D. P.
Ključne besede: neurje toča

Prvo neurje je prizadelo Slovenijo že v torek

Toča v Križah pri Tržiču
MUTA – Žal so se uresničile črne napovedi, toča tudi to pot ni prizanesla Sloveniji. Kot poroča Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje je nekaj po 16. uri močno neurje s točo zajelo Sv. Jernej nad Muto.

Poškodovalo je streho


Toča, velika kot jajce, je uničila 6 kvadratnih metrov strehe stanovanjske hiše. Gasilci PGD Muta so poškodovano ostrešje prekrili s starimi salonitnimi ploščami.

Po dvanajsti v Prekmurju

Ob 12.06 je toča z močnim dežjem zajela območje občine Moravske Toplice. Po prvih podatkih je toča zajela naselja Noršinci, Martjanci, Mlajtinci, Moravske Toplice, Suhi vrh in Fokovci. Toča je povzročila škodo na poljščinah in predvsem na vrtninah. V Moravskih Toplicah pa so poškodovani avtomobili, ki so bili parkirani pred Termami 3000.

Zalilo kleti, brez elektrike v Gorišnici

Nad vasjo Križevci pa se je vreme razbesenelo še zvečer, URSZR poroča o toči ob 19.45. Ob večernem neurju je prišlo do izpada električne napetosti v Gorišnici, medtem ko je zaradi močnega naliva zalilo kletne prostore v naselju Černelavcih, Pušča in Murska Sobota.

Pregreto ozračje

Ozračje je pregreto, hladna fronta pa blizu. Na Agenciji Republike Slovenije za okolje v severovzhodnem delu države pričakujejo močnejše nalive, sunke vetra in lahko tudi točo.
Deli s prijatelji