NOVA STROKOVNA DIREKTORICA

»V UKC delam skoraj 30 let in verjamem, da je to izjemna bolnišnica«

Objavljeno 30. november 2017 19.45 | Posodobljeno 30. november 2017 20.49 | Piše: STA, S. U.
Ključne besede: UKC

Svet UKC Ljubljana imenoval Jadranko Buturović Ponikvar za strokovno direktorico.

LJUBLJANA – Svet UKC Ljubljana je za strokovno direktorico imenoval Jadranko Buturović Ponikvar, je po današnji seji sporočil predsednik sveta Jože Golobič. Buturović Ponikvarjeva je napovedala, da bo njena ključna naloga ohraniti visok doseženi nivo v UKC in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih.

Buturović Ponikvarjeva je v izjavi medijem dejala, da bo delovala povezovalno, združevalno in vse v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) usmerjala v tisto, kar nas združuje, to je skrb za bolnike.

»V UKC delam skoraj 30 let in verjamem, da je to izjemna bolnišnica. V svojem življenju in karieri sem od blizu spoznala veliko bolnišnic v drugih državah in za zdravljenje sebe in svojih najbližjih bi vedno izbrala UKC,« je dodala. Ob tem se je zahvalila za podporo svetu UKC in tudi strokovnemu svetu.

Svet je danes odločal med Buturović Ponikvarjevo in Bojano Žvan, ki se je tudi prijavila na razpis. Za imenovanje Buturović Ponikvarjeve je glasovalo 10 članov sveta od 11. »Svet je pregledal program obeh kandidatk, upošteval je mnenje strokovnega sveta, ki je odločal prejšnji teden, in ocenil, da je program dr. Buturović Ponikvarjeve tisti, ki zagotavlja uspešno delo strokovne direktorice,« je dejal Golobič. Žvanova je medijem dejala, da nad neizborom ni razočarana, saj da je po odločitvi strokovnega sveta tudi pričakovala tak razplet. 

Žvanova se je za mesto strokovne direktorice potegovala že pred dvema letoma, ko je bila izbrana Marija Pfeifer. Zaradi izbora Pfeiferjeve se je Žvanova odločila celo tožiti UKC Ljubljana, a sodni postopek še ni končan. Žvanova izpodbija imenovanje Pfeiferjeve, saj da ni izpolnjevala razpisnih pogojev glede vodstvenih izkušenj. Tokrat Žvanova ne namerava izpodbijati imenovanja.

Buturović Ponikvarjeva je imenovana na mesto strokovne direktorice za štiri leta. V nasprotju z imenovanjem generalnega direktorja pa ne potrebuje soglasja vlade k imenovanju. Mandat bo nastopila bodisi po razrešitvi sedanje strokovne direktorice Marije Pfeifer bodisi po njeni upokojitvi v začetku prihodnjega leta.

Deli s prijatelji