VREME

V torek in sredo sneg, konec tedna sončen

Objavljeno 25. februar 2013 18.30 | Posodobljeno 25. februar 2013 18.51 | Piše: A. K.

Čeprav se bodo temperature konec tedna dvignile, se zima še ne poslavlja.

V naslednjih dneh bo sneg pobelil domovino.

LJUBLJANA – Imate snega čez glavo in menite, da je že skrajni čas, da se zima poslovi? No, malce bo še treba potrpeti. Za torek so vremenoslovci ponovno napovedali sneženje, a na veliko olajšanje Slovencev snega po nižinah ne bo toliko, kot smo ga bili deležni v soboto in nedeljo.

Pomladi še ne bo

Snežilo sicer bo, pravi dežurni prognostik Janez Markošek, a bo sneg pomešan z dežjem. »Več centimetrov snega bo zapadlo v višjih krajih.« Po njegovih besedah lahko od četrtka naprej pričakujemo, da bo vreme več dni skupaj suho in sončno.

Več o vremenu si lahko preberete tukaj

»Glede na to, da bo vreme sončno, bodo temperature čez dan nihale. Zjutraj bodo pod ničlo, čez dan se bodo gibale nad pet stopinj Celzija,« še pravi Markošek, ki dodaja, da lahko kljub temu, da je marec, še vedno pričakujemo kakšno pošiljko snega, saj pomladi še ne bo tako kmalu.

Napoved za prihodnje dni

Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno in sprva še megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj. Ponoči bo sprva precej jasno, nato pa bo oblačnost od vzhoda naraščala. Zjutraj se bodo začele manjše padavine pojavljati v vzhodni in osrednji Sloveniji, pozneje tudi drugod. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Ponekod bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –4 do 1, v alpskih dolinah do –7, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Velika nevarnost snežnih plazov

Predvsem v Julijcih in zahodnih Karavankah je velika nevarnost snežnih plazov (4. stopnje), opozarjajo na Arsu.

V noči na sredo bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti bo povečini snežilo, na Primorskem in v severovzhodnih krajih pa deževalo. V sredo čez dan bo oblačno, občasno bodo še padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo suho.

Deli s prijatelji