SVETA TROJICA

V svetu blagodejnih energij

Objavljeno 10. avgust 2014 00.39 | Posodobljeno 10. avgust 2014 00.39 | Piše: Primož Hieng

V Sveti Trojici v Slovenskih goricah se lahko sprehodite po energijskih točkah.

Sveta Trojica v Slovenskih goricah je že od nekdaj znana kot kraj, kamor so ljudje zelo radi prihajali in predvsem romali v cerkev Svete trojice. Zato gotovo ni naključje, da je ravno v tem kraju nastalo tako mogočno romarsko svetišče. Številni zgodovinski viri in ustno izročilo pričajo, da so mnogi, ki so se tja zatekali po pomoč, tudi čudežno ozdraveli. Zdaj si boste v nekdanjem Gradišču – tako se je kraj imenoval od leta 1952 do 1992 – pozdravili številne bolezni, seveda če verjamete v blagodejnost zemeljskih in drugih sevanj. Namreč, od sredine junija ponuja ta majhna slovenska občina povsem na novo urejen zdravilni park.

Območje Svete Trojice v Slovenskih goricah so v letih od 2009 do 2014 raziskali radiestezisti pod vodstvom Igorja Ziernfelda in na območju cerkve in samostana ter okrog Trojiškega jezera naleteli na več kot 50 energijskih točk. »Občina se je odločila, da bo 20 energijskih točk ustrezno označila in opremila s klopmi,« pravijo odgovorni. »Izvedli so geomantične meritve in te so pokazale zelo dobre rezultate, saj točke dosegajo maksimalno potrebno naravno sevanje za ozdravitev. Tako sta za vsako določena namen zdravljenja in potreben čas, ki naj bi ga preživeli ob njej. Na točkah se bodo lahko ustavili naključni obiskovalci in sprehajalci ob Trojiškem jezeru, prav tako skupine turistov, predvsem pa tisti, ki bi jim blagodejne energije zemeljskega in kozmičnega sevanja lahko pomagale pri lajšanju določenih bolezni ali tudi ozdravitvi.«

Energijske točke

Dostop do energijskih točk je možen s severne ali južne strani jezera, kjer je tudi parkirišče, še najbolje pa je, da pot začnete iz središča Svete Trojice. Pred vhodom v samostansko klet, na samostanskem vrtu in v samostanski kleti so namreč označene prve. Samostanska klet z vrtom je bila leta 2011 restavrirana v sklopu Martinove romarske poti in preimenovana v Protokolarno-razstavni center sv. Martina. Pot nadaljujete po 186 stopnicah, ki vodijo z dvorišča samostana do Trojiškega jezera in ob katerih je križev pot z dvema energijskima točkama. Nato se ustavite pri kapelici in zavijete levo po sprehajalni potki ob Trojiškem jezeru, kjer je ena izmed točk pri brunarici turističnega društva. Tam so tudi sanitarije, voda in večnamenski prostor za druženje. Naslednje boste našli na tri kilometre dolgi sprehajalni poti okrog jezera, če boste pot nadaljevali južno po cesti in nato po potki po nasipu nazaj vse do izvira z zdravilno vodo za oči na severu jezera. Za vse, ki bi si radi na ta način povrnili ali izboljšali zdravje, priporočajo, da pokličete idejnega vodjo in poznavalca zdravilnih točk Bojana Krejača. Glavnina točk v Zdravilnem parku Sveta Trojica ima premer od tri do pet metrov, nekatere pa celo šest, sedem, devet in 15 metrov. Učinek zdravljenja je od 95- do 100-odstoten. Večina točk je zemeljskega izvora, nekaj pa je tudi kombiniranih oziroma so tudi vesoljskega izvora. Priporočljivi čas zadrževanja na vsaki je od 15 do 20 minut.

Zdravile naj bi celo raka

Kot lahko preberemo na letaku o Zdravilnem parku Sveta Trojica, je treba poudariti izjemno zdravilno moč točke pri kapelici ob Trojiškem jezeru, saj njen premer znaša 15 metrov. Ta je ena izmed kakovostnejših in močnejših v Sloveniji. Zelo intenzivno deluje na izboljšanje pri zdravljenju bolezni raka. V letih 2011–2012 se je na njej zdravila tudi domačinka Ivanka B., ki je z rednimi obiski in drugimi alternativnimi načini zaustavila raka na bezgavkah ter po tistem tradicionalno medicino uporablja zgolj za preglede oziroma za spremljanje morebitnih sprememb. Zelo dobre točke, ki so tudi kozmičnega značaja, so v cerkvi in njeni neposredni okolici, zato priporočajo občasne obiske in zadrževanje na tem območju.

Deli s prijatelji