NOVI OBRAČUNI

V kakšni hiši živi šef KPK Goran Klemenčič?

Objavljeno 17. januar 2013 15.15 | Posodobljeno 17. januar 2013 15.15 | Piše: E. N.

Nejasne evidence: Gurs nikoli ni ovrednotil vrednosti dela dvojčka, v katerem živita zakonca Klemenčič. So pa jo ovrednotili sosedu, ki živi v drugem delu dvojčka: tisti je vreden 178 tisočakov.

Zakonca Klemenčič živita v desni polovici označenega dvojčka.

Po objavi odmevnega protikorupcijskega poročila, v katerem med drugim pod vprašaj postavlja tudi vrednotenje nepremičnin premierja Janeza Janše, se je šef Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Goran Klemenčič znašel v neprijetnem položaju.

Dvojček brez vrednosti

Hvala, ker ste me na to opozorili. Zadevo bom uredila.
Nina Zidar Klemenčič

Stanovanjski dvojček v Šentvidu pri Lukovici, v katerem živi z ženo, priznano odvetnico, med drugim pa tudi pravno zagovornico Janše in kardinala Franca Rodeta, Nino Zidar Klemenčič, namreč v Gursu nima zapisane vrednosti, poročajo Finance

Povedano po domače: v registru geodetske uprave, ki smo ji Slovenci pred leti na megapopisu nepremičnin morali poročati o stanju svojih nepremičnin, dela dvojčka, v katerem živita zakonca Klemenčič, ni. 

Foto: edina manjkajoča neregistrirana nepremičnina v naselju Šentvid pri Lukovici je tista, kjer živita Klemenčičeva (desni del dvojčka brez okvirja – glej puščico):

image

Na nepremičnini zakoncev Klemenčič je vknjiženo za 195.000 evrov hipotek.

Lastnica hiše Nina Zidar Klemenčič je povedala: »Z Gursa me nihče ni pozval k vpisu v register, investitor pa očitno tega ni naredil. Hvala, ker ste me na to opozorili. Zadevo bom uredila.«

Pojasnila je, da sta del dvojčka še v fazi gradnje kupila leta 2007 (popis je bil leto dni prej), vanj pa sta se po končanih gradbenih delih vselila spomladi 2008. 

Kdo je pravi lastnik nepremičnine?

V celotni zgodbi je zanimivo tole: v razkritju svojega premoženja šef KPK Goran Klemenčič zapiše, da je »solastnik družinske hiše – dvojčka; cca. 170 m2 bivalne površine na cca. 360 m2 parcele; leto gradnje: 2007«.

image

Izpisek iz zemljiške knjige, ki smo ga pridobili v uredništvu, pa razkriva, da je Nina Zidar Klemenčič svojega moža odrezala od solastništva nepremičnine: v uradnih evidencah je kot edina, 100-odstotna lastnica, navedena le ona.

image

Deli s prijatelji