PRIMER ZAKLJUČEN

Utopitev ruskega dečka brez tuje krivde

Objavljeno 21. junij 2011 13.38 | Posodobljeno 21. junij 2011 13.45 | Piše: P. P./STA

Morebitno odgovornost očeta ali reševalcev so policisti izključili

Fotografija je simbolična.
NOVO MESTO – Poročilo o dogodku, ki so ga preiskovalci napisali v primeru ruskega dečka, ki se je 1. junija utopil v bazenu hotela Čatež, navaja, da policisti pri preiskavi niso ugotovili znakov kaznivih dejanj. Policisti niso nikogar ovadili in so preiskavo zaključili z dokončno izključitvijo tuje krivde.

Kot je povedala tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik, je sodna obdukcija potrdila, da je bil vzrok smrti osemletnega ruskega dečka nezgodna utopitev. Policisti, ki so preverjali morebitno odgovornost očeta ali reševalcev pri nesreči, so tujo krivdo zanjo izključili, je še povedala.

Nesreča se je zgodila 1. junija nekaj pred 14. uro. Utopljenega osemletnega dečka ruske narodnosti so nemudoma potegnili iz vode in ga oživljali, to so nadaljevali tudi v Splošni bolnišnici Brežice, vendar neuspešno. V Termah Čatež so takoj po dogodku sprožili ustrezen postopek in obvestili pristojne organe.

Trenutno je v Termah Čatež zaposlenih 35 reševalcev, ki skrbijo za varnost kopalcev na vseh tamkajšnjih bazenih. Njihova naloga je opazovanje, skrb za spoštovanje kopališkega reda, v primeru poškodbe nudenje prve pomoči in po potrebi klic rešilnega vozila, priprava zapisnika o nesreči in podobno, je po nesreči povedala predstavnica Term Čatež Nevenka Petan.

»Vsi imajo licence in jih redno obnavljajo, njihovo število je urejeno skladno s slovensko zakonodajo, redno pa jih preverjajo tudi pristojne inšpekcijske službe,« je še pojasnila Petanova.

Deli s prijatelji