INTERVJU

Urška Čepin: »Počutim se izkoriščeno«

Objavljeno 24. maj 2011 11.58 | Posodobljeno 24. maj 2011 12.12 | Piše: Aleksandar Lukić

Z akterko vladnega videa smo se pogovarjali o pokojninski reformi in njeni upokojitvi

Glavna igralka v vladnem videu, Urška Čepin
LJUBLJANA – Vlada je z videom z Urško Čepin v glavni vlogi dvignila veliko prahu. Mi pa smo se za mnenje o pokojninskem referendumu obrnili še na Urško. V vladi je nastopala za pokojninsko reformo. Pa tudi osebno tako misli?

Kako ste prišli do vloge v vladnem videu?
Poklicali so me iz oglasne agencije s ponudbo, ali sem pripravljena posneti oglas niso mi povedali, za kakšen oglas gre. Rekli so, da se kar mudi, in sem sprejela. Delam v medijih, treba je preživeti. Ko sem prišla na snemanje, sem dobila besedilo in delo korektno opravila.

Se vam zdi, da ste bili izkoriščeni?
Mogoče na ta način, da nisem vedela, v kaj se dejansko podajam. Povedali so mi samo, da gre za oglas, nisem pa si predstavljala, da bo tak bum.

Niste vedeli, da snemate za vladno kampanjo?
Rekli so mi samo, da snemamo za pokojninsko reformo, nisem pa vedela, da bo tako velika stvar sicer sem to posnela zelo hitro.

Je bil vsaj honorar dober?
O tem ne bi.

Kaj pa če rečeva tako: glede na to, kakšni so zdaj odzivi na vaš video, ali je bil honorar primeren?
Ne gledam tako na to. Moje mnenje je, da je vsaka stvar za nekaj dobra v življenju. Tudi če je slaba. Vem pa, da vsaka stvar, ki se je lotim, sproži veliko hrupa. Ne vem, zakaj je tako.

Se boste udeležili superreferenduma?
O tem, ali bom šla na referendum ali ne, oziroma kakšne mnenje imam o tem, ne bi razlagala širši javnosti.

Kaj pa mislite o pokojninski reformi?
Nisem dajala nobenih izjav o tem niti jih ne bom. To je moje osebno mnenje in ne bom z njim seznanjala nikogar. In kakšno je moje mnenje, nima nobene veze s tem oglasom.

Pa saj je tudi premier Pahor včeraj izrazil svoje mnenje o vašem videu ...
Časi so takšni, da mora vsak iz dneva v dan razmišljati, kako bo preživel, kaj bo delal, ker je res malo težje, kakor je bilo včasih. Lahko bi rekla, da bolj razmišljam za danes, za zdaj. Do mojega 65. leta bo, tako vsaj mislim, še veliko pokojninskih reform, zato ne razmišljam, kaj bo takrat.

Pa si potem želite, da boste delali do 65. leta in prejemali nižjo pokojnino, kot bi jo brez pokojninske reforme?
Res ne razmišljam, kaj bom pri 65 letih. Razmišljam, kaj bom zdaj, kako bom gradila svojo kariero in kako bom preživela. Ko bom stara 65 oziroma malo prej, bo čas za to.
Deli s prijatelji