KAJ BO PRED NASLEDNJIMI VOLITVAMI

Urška Bačovnik Janša: Nam bodo ukradli še otroke?

Objavljeno 01. maj 2017 10.55 | Posodobljeno 01. maj 2017 10.57 | Piše: K. K.

Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša je na javnost naslovil pismo, v katerem odgovarja na tožilsko preiskavo svojega premoženja.

Fotografija, ki jo je Janša objavil na twitterju junija leta 2014, preden je moral v zapor.

VELENJE Potem ko je bil v petek po prazničnem dnevu OF v uradnem listu objavljen oklic okrožnega sodišča v Ljubljani s popisom premoženja predsednika SDS Janeza Janše, ki ga preiskujejo specializirani državni tožilciimage, je prvak opozicije na javnost naslovil pismo, v katerem pojasnjuje izvor svojega premoženja. Oglasila se je tudi njegova soproga Urška Bačovnik Janša. Na twitterju se sprašuje, kdaj bodo volitve in kaj sledi pred naslednjimi. Leta 2014 je moral namreč njen mož v zapor tik pred predčasnimi volitvami, ustavno sodišče pa je sodbo kasneje razveljavilo.

Sicer pa je Janša v pismu, ki ga v celoti objavljamo v nadaljevanju, med drugim pojasnil, da je v 35 letih kariere, večji del katere je bil poslanec, pet let pa tudi predsednik vlade, zaslužil približno 1,1 milijona evrov. Največ je zaslužil kot vodja razvoja v računalniškem podjetju, ko je mesečno dobival približno štiri tisočake. Kot predsednik vlade je mesečno služil 3500 evrov.

Sicer pa priznava, da je v življenju najel šest kreditov, dva še vedno odplačuje.

Celotno Janševo pismo lahko preberete v nadaljevanju. 

image

image

Deli s prijatelji