PREISKAVA NA POP TV

Urad za varstvo konkurence priznava napako

Objavljeno 13. avgust 2011 12.30 | Posodobljeno 13. avgust 2011 12.30 | Piše: A. L.

Preiskava se ni začela 10. avgusta, kot so zapisali, temveč en dan kasneje

Vršilec dolžnosti direktorja Urada za varstvo konkurence Damjan Matičič

LJUBLJANA – Urad za varstvo konkurence priznava, da je storil napako. Preiskava v podjetju, ki ima v lasti tudi televizijo Pop TV, se namreč ni zgodila 10. avgusta, kot so to zapisali v odgovorih, temveč šele dan kasneje.

V prvem pojasnilu našega vprašanja

Na Pop TV so nam povedali, da je bila preiskva pri njih včeraj in danes (11. in 12. avgusta). To pa se nekako ne pokriva z vašim datumom (10. avgust). Zakaj prihaja do razlike?

očitno niso razumeli in so še enkrat zapisali, da se je preiskava začela 10. avgusta. Njihov odgovor se je glasil: »10. avgusta je bil uveden postopek zoper podjetje Pro Plus, zaradi verjetnosti kršitve zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Prav tako se je dne 10. avgusta začela preiskava v prostorih navedenega podjetja. V tej zvezi tudi pojasnjujemo, da lahko preiskava v podjetju traja, dokler pooblaščena oseba, ki vodi preiskavo, meni, da je potreben potek preiskave. Le-to pomeni, da preiskava poteka tudi več kot samo en dan.«

Zmeda z vprašanji ali odgovori

Glede na to, da so še enkrat navedli isti datum, torej, da je bila preiskava v podjetju 10. avgusta, smo jih vprašali ponovno:

Na Popu pravijo, da se preiskava v njihovih prostorih ni začela 10. avgusta, temveč 11. in 12. To je en dan razlike.

Končno smo dobili ustrezno pojasnilo: »Zaradi natančnega pojasnila poteka predmetnega postopa navajamo sledeče pojasnilo. 10. avgusta je bil izdan sklep o preiskavi ter obenem sklep o uvedbi postopka, na podlagi katerega se je preiskava dejansko začela, kot to navajate, 11. avgusta. V tej zvezi je treba pojasniti, da je izdaja sklepa o preiskavi povezana z izdajo sklepa o uvedbi postopka, ki je bil izdan dne 10. avgusta 2011. Oba sklepa pa sta bila vročena stranki postopka dne 11. avgusta, ko se je preiskava v poslovnih prostorih podjetja tudi dejansko začela.«

Deli s prijatelji