NEVIDNI DELAVCI

»Uprava Luke grozi in manipulira z informacijami«

Objavljeno 01. avgust 2011 14.29 | Posodobljeno 01. avgust 2011 14.29 | Piše: A. L.

Podporniki stavkajočih se zberejo danes ob 18.00 pred vhodom v Luko Koper

Luka Koper

KOPER – Žerjavisti in uprava Luke Koper še naprej ostajata na svojih bregovih. Po družabnem omrežju facebook pa se že razširja povabilo na solidarnostno akcijo v podporo stavkajočim. Kot je razvidno, bo ta potekala danes od 18.00 do 21.00 pred vhodom v Luko Koper, so zapisali na profilni strani.

Uprava manipulira z informacijami

»Eden največjih problemov je manipulacija informacij uprave luke in namerno ignoriranje delavcev, predvsem tistih, ki so v luki zaposleni prek podizvajalcev,« trdijo v skupini IWW (Nevidni delavci sveta). Dodajajo, da je ključnega pomena za stavkajoče, da vidijo, da v boju niso sami in da se to pokaže tudi javnosti.

Na skrivaj pripeljali druge delavce

Stavka v Luki Koper teče tako, da so delavci na svojih delovnih mestih (pridejo v svoji izmeni), vendar ne delajo – poskrbijo le za hitro pokvarljivo in nevarno blago. »Uprava jih za zdaj ignorira, jih črni v javnosti in čaka, da bodo popustili. Na stavkajoče izvaja pritiske. Med drugim je delavcem, zaposlenim pri podizvajalcih, izničila dovolilnice za vstop v luko. Delavcem grozijo z odpuščanjem,« dogajanje v Luki Koper opisujejo Nevidni delavci sveta. Dodajajo še, da je luška uprava začela na skrivaj skozi stranske vhode spuščati v luko nadomestne delavce, ki se ob vstopu in izstopu ne registrirajo, s čimer izigrava stavkajoče.

»Stavkajoči so enotni in odločeni, da gredo do konca: v stavki bodo vztrajali do izpolnitve zahtev, od katerih ne odstopajo,« pravijo.

Deli s prijatelji