POSLANEC VERLIČ

Ukinja se pomoč na domu

Objavljeno 11. avgust 2011 16.30 | Posodobljeno 11. avgust 2011 16.30 | Piše: N. M.

Kdo bo plačeval razliko starejšim, ki tega ne zmorejo, se sprašuje poslanec Peter Verlič

Smo še socialna država (na fotografiji je minister Svetlik)?

LJUBLJANA – Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve bo ukinilo državno subvencijo za storitev pomoč družini na domu. S tem bodo prizadeti starejši občani nad 65 let, meni poslanec Peter Verlič, ki bodo tako ob topel dnevni obrok kosila in druge socialne storitve, ki so jim bile doslej zagotovljene.

Po izjavah Davorja Dominkuša (generalnega direktorja na ministrstvu) – tako pravi Verlič –, naj bi se za ukinitev subvencij odločili zaradi dejstva, da je storitev dosegla svoj namen in da je zato ni treba več dodatno finančno spodbujati.

Odprta vprašanja

Zaradi ukinitve subvencije in te izjave je poslanec Verlič na ministra Ivana Svetlika naslovil poslansko vprašanje, ali se na ministrstvu zavedajo dejstva, da je nacionalni program komaj 50-odstotno uresničen. Navedbe generalnega direktorja označuje kot zavajajoče in želi izvedeti pravi razlog za ukinitev.

Sprašuje tudi, kdo bo potemtakem plačal razliko v ceni, starejši občani, ki tega ne zmorejo, ali občine, ki že tako ali tako subvencionirajo dve tretjini storitve.

Deli s prijatelji