NEPRIMERNO

Ugledna Slovenca posvojenega otroka pustila v bolnišnici?

Objavljeno 15. oktober 2015 13.44 | Posodobljeno 14. oktober 2015 14.46 | Piše: T. L.

Zdravniki naj bi ugotovili, da je bil otrok podhranjen, sicer pa zdrav, čeprav naj bi »oče« trdil, da ima epilepsijo.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Tudi v Sloveniji je v zadnjih letih vse več ljudi, ki se odločijo, da bodo posvojili otroka iz tujineimage. Večinoma v medijih slišimo le o srečnih zaključkih tovrstnih zgodb, žal pa se med posvojitelji očitno najdejo tudi ljudje, ki bi jih glede na njihovo ravnanje težko imenovali starši.

Otroka pustila v bolnišnici in ga zbrisala z družabnih omrežij

O temačnih plateh, o katerih se v javnosti ne govori, piše revija Zarja. O uglednem slovenskem paru, ki je posvojenega otroka pustil v bolnišnici šest mesecev po posvojitvi. Skoraj neverjetno ravnanje dveh odraslih oseb opisuje pismo, ki so ga prejeli v uredništvu revije in v katerem piše, da sta ugledna Slovenca leta 2014 posvojila otroka iz Gane, čez pol leta pa naj bi ga odpeljala v pediatrično bolnišnico. Oče naj bi zdravnikom rekel, da ima otrok epileptične napade. Zdravniki pa naj ne bi pri malčku v treh mesecih, razen tega, da je bil podhranjen, ugotovili nič posebnega in naj bi ga oddali v drugo družino.

»Medtem ko se je vse to dogajalo, je družina odpotovala na počitnice v tujino, še prej pa so z družabnih omrežij zbrisali vse dokaze o obstoju tega otroka,« je zapisano v šokantnem pismu, ki so ga prejeli pri reviji.

Po naših podatkih naj bi šlo za medijsko izpostavljeno družino. 

Pristojni center za socialno delo na vprašanja s to temo za revijo ni odgovoril. Zaradi varstva osebnih podatkov, je za revijo Zarja sporočila direktorica. Za zdaj zato še ni znano, ali bosta »starša«, ki sta posvojenega otroka pustila v bolnišnici, za svoje dejanje kaznovana. Na uradu varuha otrokovih pravic opisanega primera ne poznajo, zato so za revijo o vsem skupaj podali le načelno stališče, da posvojitev ne sme biti obravnavana kot pravica staršev, ampak izključno kot pravica otroka ter da bi takšni in podobni primeri morali biti obravnavani kot kaznivo dejanje.

Deli s prijatelji