PODPIRA GA

Türk: Pahor naj gre po zaupnico v parlament

Objavljeno 09. julij 2011 19.31 | Posodobljeno 09. julij 2011 19.31 | Piše: Mo. S.

Predsednik države meni, da mora manjšinska vlada preveriti podporo

Türk poziva Pahorja, naj gre po zaupnico
LJUBLJANA – Imamo predsednika vlade, ki vodi manjšinsko vlado, zato mora v parlamentu preveriti podporo vladi, je v intervjuju za Dnevnikov Objektiv dejal predsednik republike Danilo Türk. Če bo predsednik vlade Borut Pahor to naredil, Türk napoveduje, da ga bo v tem podprl.

Meni, da bi bilo najboljše, da bi Pahor glasovanje o zaupnici zahteval neposredno, da je torej ne bi vezal na sprejem nobenega zakona ali na potrditev kakšne druge vsebine.

Za predčasne volitve

Če zaupnice v parlamentu ne bi dobil, bi sam razmere »skrbno proučil in se odločil za varianto, ki bi bila najprimernejša, pri čemer pa se predčasnim volitvam ne bi izogibal«, saj da so te v nekaterih okoliščinah lahko še najboljši izhod. Pravi čas, da se ta razprava konča, bi bil po njegovem september, primeren čas za volitve pa bi bil od oktobra do začetka naslednjega leta.

Ob tem meni še, da politične krize v Sloveniji nimamo, imamo pa, dokler se v parlamentu ne razjasni, ali manjšinska vlada uživa zadostno podporo, vladno krizo. Pahor »pač vidi stvari na svoj način, toda če dve od štirih strank zapustita vlado in če vlada ne razjasni svojega položaja v parlamentu, je to resna situacija«.

Deli s prijatelji