NA KAVI

Bosta Tonin in Židan znižala davke?

Objavljeno 13. februar 2018 17.10 | Posodobljeno 13. februar 2018 21.05 | Piše: STA, T. V.

Matej Tonin je na pogovoru ob kavi gostil predsednika SD Dejana Židana. 

Dejan Židan in Matej Tonin. FOTO: Twitter

LJUBLJANA – Tonin in Židan sta govorila predvsem o davkih na plače, je povedal novi predsedujoči NSi, ki je v ponedeljek gostil premierja Mira Cerarja in predsednika SDS Janeza Janšo. Tonin je izrazil zadovoljstvo, da sta z Židanom našla skupini jezik, da se tako v SD kot tudi v NSi zavzemajo za znižanje obdavčitve plač. Sicer pa je pojasnil zgolj še, da bodo tudi v prihodnosti ostali komunikacijski kanali odprti.

Židan je dejal, da tudi slovenski ekonomisti vedo, da je v Sloveniji, ko seštejemo vse davke in takse, ta seštevek nižji kot v primerljivih državah, na primer v Avstriji in Nemčiji. Kar je v Sloveniji napaka, je, da so neprimerljivo bolj obdavčeni ljudje, bistveno manj pa dobiček in premoženje.

Erjavec in Levica sta mu dala košarico

Židan meni, da želita oba s Toninom narediti nekaj, da bo ljudem Sloveniji boljše, to pa so po njegovih besedah dobri temelji za pogovore. Seveda pa o vseh stvareh ne razmišljajo podobno ali enako. Židan je dodal, da so imeli dobro komunikacijo tudi z dosedanjo predsednico Ljudmilo Novak.

Tonin se je že prejšnji teden srečal s predsednikom zunajparlamentarne SLS Markom Zidanškom, danes pa s predsednikom zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine Alešem Primcem. Odklonila pa sta ga prvak Desusa Karl Erjavec in stranka Levica. V sredo se bo srečal z Alenko Bratušek.

Deli s prijatelji