LOTERIJA

Toliko milijonov so Slovenci letos pospravili v svoj žep

Objavljeno 17. december 2015 11.19 | Posodobljeno 17. december 2015 11.19 | Piše: STA, Mo. S.

Julija je nekdo dobil rekordnih pet milijonov.

Fotografija je arhivska.

LJUBLJANA – V sredo, 8. julija 2015, je bila prvič v zgodovini igre Loto v Sloveniji izžrebana najvišja sedmica, to je v vrednosti pet milijonov evrov.

Zmagovalno kombinacijo številk 2, 3, 13, 17, 19, 24, 37 z dodatno številko 25 je srečni dobitnik vplačal v Kopru. To je bil tudi letošnji najvišji dobitek v igrah na srečo Loterije Slovenija. Do takrat je bil rekordni dobitek v Lotu vreden 4,9 milijona evrov, ki jih je za ugotovljeno sedmico prejel igralec, ki je listek leta 2012 vplačal v Mariboru.

Poleg rekordne sedmice med letošnjih pet najvišjih dobitkov v igrah na srečo po podatkih Loterije Slovenija sodi tudi dobitek 7 plus v igri Loto, vreden dva milijona evrov. Junija letos ga je prejel srečnež, ki je listek vplačal v Slovenskih Konjicah.

Prejemnik sedmice v vrednosti 1,3 milijona evrov je listek oktobra letos vplačal v Mariboru. Dobitek lotko 6 v vrednosti 0,9 milijona evrov je bil izžreban julija letos, dobitnik je listek vplačal v Podsmreki pri Višnji Gori. Po vrednosti peti letošnji najvišji dobitek pa je lotko 6 v vrednosti pol milijona evrov, ki je bil vplačan oktobra letos v Ljubljani.

Jackpot prekaša slovensko loterijo

Rekordni slovenski dobitek v igrah na srečo je sicer jackpot v igri Eurojackpot, vreden 28,2 milijona evrov, ki je bil izžreban 16. maja 2014, dobitna kombinacija pa je bila vplačana v Žalcu.

Tako kot sedmica je letos tudi jackpot dosegel najvišjo mogočo vrednost, to je 90 milijonov evrov. Znesek je 15. maja zadel igralec, ki je listek vplačal na Češkem.

Deli s prijatelji