NOVI LASTNIK

Todorić: »Nihče nima Mercatorja raje kot jaz«

Objavljeno 29. junij 2014 23.23 | Posodobljeno 29. junij 2014 23.23 | Piše: STA, M. U.

Na protestnem shodu proti prodaji največjega slovenskega trgovca Agrokorju je bilo le 20 ljudi.

Ivica Todorić z Agrokorom prevzema Mercator.

LJUBLJANA  – Lastnik hrvaškega Agrokorja in po novem tudi Mercatorja Ivica Todorić je po poročanju Planet TV zagotovil, da ne držijo trditve, da bo uničil največjega slovenskega trgovca, ampak se bo zavzemal za večji in uspešnejši Mercator. 

»Nihče nima Mercatorja raje kot jaz,« je povedal Todorić. A obenem ni zagotovil, da odpuščanj v Mercatorju ne bo. Pripomnil je le, da precej raje zaposluje. Tudi slovenskim dobaviteljem ne zagotavlja ničesar, jim pa obljublja police v Konzumovih trgovinah, če bodo konkurenčni.

Roko bo ponudil tudi novi vladi

»Ko bo prišla nova vlada, ji bo Mercator dober poligon za spremembe gospodarstva in gospodarske usmeritve. Roko ji bomo ponudili, hkrati pa bomo opravljali svoj posel,« je povedal Todorić. Dodal je, da se bo zavzemal za večji in uspešnejši Mercator, prepričan pa je, da se morajo Mercator, Konzum in celotna skupina širiti še naprej. Glede Mercatorjevih visokih dolgov je dejal, da imajo približno dve leti časa, da stanje popravijo, v tem času pa da bodo pokazali, kaj znajo.

Na shodu le 20 ljudi

Pred Mercatorjevim trgovskim centrom v Šiški v Ljubljani pa je znova potekal protestni shod proti prodaji največjega slovenskega trgovca Agrokorju, ki se ga je udeležilo približno 20 ljudi. Opozorili so na posledice prodaje za zaposlene v Mercatorju in tudi njegove dobavitelje ter slovensko kmetijstvo nasploh.

Deli s prijatelji