VREME

Toča grozi Kočevski in Dolenjski

Objavljeno 03. avgust 2014 17.23 | Posodobljeno 03. avgust 2014 20.47 | Piše: Mo. S.

Desetdnevna vremenska napoved pravi, da bo od četrtka naprej vreme stabilnejše.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Nedeljsko dopoldne je bilo večinoma suho in sončno, za popoldne pa so vremenoslovci napovedali krajevne plohe in nevihte, ponekod pa je mogoča tudi toča. 

Gasila sta in se zastrupila

Uprava za zaščito in reševanje že poroča o prvih nevšečnostih, povezanih z današnjim vremenom. Iz Kočevja tako poročajo o udaru strele v antenski drog na ostrešju stanovanjske hiše. Zagorela je slemenska lega. Požar sta z gasilnimi aparati začela gasiti krajana, ki pa sta se pri tem zastrupila s prahom iz aparatov. Pomagali so jima reševalci in ju prepeljali na zdravljenje v bolnišnico, požar pa so do konca pogasili gasilci.

Zaradi dežja je zalilo kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Cvišlerji v občini Kočevje, v bližini Vinice pa je neurje na cesto naneslo večjo količino kamenja in peska.

Pestro je tudi na Koroškem, kjer je strela udarila v objekt na Navrškem Vrhu, voda pa je zalila nekaj stanovanjskih objektov na Prevaljah, Ravnah na Koroškem ter na Javniku v občini Podvelka.

Kislo vse do srede

Kot napovedujejo, bo popoldne zlasti v zahodni in južni Sloveniji spremenljivo oblačno s plohami in z nevihtami, drugod pa bo deloma sončno s kakšno nevihto. Zapihal bo jugozahodnik, ogrelo se bo do 30 stopinj Celzija. Tudi ponedeljek bo bolj kisel, saj bodo na severovzhodu države že zjutraj mogoče plohe, čez dan pa bodo plohe in nevihte nastajale tudi drugod. Deževno in nevihtno bo tudi še v torek in sredo. Desetdnevna vremenska napoved pravi, da bo od četrtka naprej vreme stabilnejše.

Spremljajte verjetnost pojavljanja toče:

Kakšne so razmere na vašem koncu? Ali toča že pada? Pišite nam, pošljite fotografije.

Deli s prijatelji