ZA LEPŠE POLETJE

Terno je na dom prinesel poštar

Objavljeno 15. julij 2011 22.13 | Posodobljeno 15. julij 2011 22.13 | Piše: O. B./L. K.

Nagradna igra do konca julija; še vedno čakata dve hondi civic

Helena Kouter, nekdanja poštna uslužbenka, je zadela Terno, bon za pohištvo v vrednosti 7500 evrov
BELTINCI – Čeprav vsak dan že dopoldan prebere Slovenske novice, ki jih ima naročene že več kot desetletje, 71–letna upokojenka Helena Kouter iz Beltincev nikoli ne odlepi nalepke, da bi ugotovila, ali je zadela nagrado v naši Terni. To dolžnost prepusti enemu izmed sinov, 44-letnemu Ignacu ali 40-letnemu Tomažu, ki živita z njo le slab streljaj od središča Beltincev. In tako je bilo tudi tokrat, ko je nalepko po vrnitvi z opravkov odlepil mlajši izmed sinov, ki je mamo med gledanjem priljubljene televizijske oddaje brž obvestil o veselem dogodku. Na nagradnem kuponu pod nalepko so se skrivale tri mizice, kar pomeni, da bo pohištvo v visokem znesku 7500 evrov iz prleškega Atriuma romalo le čez Muro, v Beltince.

Vesela, da se ji je nasmehnila sreča


»Seveda sem prijetno presenečena in resnično hvaležna Novicam, ki jih tako rada prebiram. Nikoli doslej nismo prejeli prav nobene nagrade, pa čeprav pogosto pošiljamo rešene križanke. V načrtu sicer nismo imeli nakupa pohištva, zdaj pa bomo podarjena sredstva z veseljem porabili, bržkone za oba sinova, saj sama ničesar ne potrebujem, mogoče tudi za kuhinjo, bomo videli,« nam je sporočila presrečna nekdanja poštna uslužbenka, ki je že devetnajst let v zasluženem pokoju, žal, že enajst let vdova.

Naša sogovornica nam je tudi zaupala, da je rojena v Savinjski dolini, v Prekmurje pa se je preselila leta 1965. V mladosti je delala na poštah v Kamniku in Ljubljani, pokoj pa dočakala na pošti v Beltincih. Skupaj je delala 35 let, a je pokojnina kljub temu nizka. Prišepnila nam je, da je imela v Ljubljani enkrat višjo plačo kot v Pomurju. Ob vseh težavah pa mora pomagati še sinovoma, ki nimata redne zaposlitve. Kljub skromnosti jim za zdaj kar gre, saj pridelajo veliko vrtnin, je še dodala Helena, ki je pred dvema letoma preživela srčni infarkt, zaradi česar so visoke poletne temperature zanjo precejšnja težava. Novo pohištvo jo bo zagotovo pošteno osvežilo, hudomušno pripomnimo.
Naročnica Sabrina je zadela prenosnik

Med vikendi in prazniki ponujajo pice in jedi z žara, ob petkih pa tudi pečenega odojka, pozimi je mogoče dobiti pečenice s kislim zeljem in klobaso. V njihovi družinski okrepčevalnici v Sušaku, pet kilometrov od Jelšan, je še kako pestro, oče in mama Dušan in Vida sta pred dvema desetletjema začela, njuna naslednika Sabrina in Dušan pa tradicijo zvesto nadaljujeta. Devetintridesetletno Sabrino Kalčič smo tako prestregli ravno med strežbo, iz nje pa je sijalo zadovoljstvo. Dolgoletno naročnico na Slovenske novice je namreč razveselila poletna Terna, osrečila jo je s prenosnikom.
Deli s prijatelji