OSREČENI

Terna pri Černivčevih

Objavljeno 29. julij 2011 21.57 | Posodobljeno 29. julij 2011 23.00 | Piše: Lovro Kastelic

Bon za pohištvo v vrednosti 7500 evrov je osrečil družino Černivec iz Brezovca

Mati Nada, njen vnuk Gal in Nina

BREZOVEC – Ko sije sonce in ko je vroče, razmišljamo o senci, o hladu; ko dežuje in je turobno, razmišljamo o otoplitvi.

Tako je to, nikoli nismo povsem zadovoljni, ampak nekaj je kristalno jasno – po vsakem dežju posije sonce. Tako je bilo tokrat tudi pri Černivčevih iz Brezovca, iz Haloz, tako pristne pokrajine, da se vsakomur vtisne v srce. Prijetna družinica je doma sicer le nekaj kilometrov od Cirkulan, kjer v teh poletnih in počitniških dneh tamkajšnje društvo za aktivno preživljanje prostega časa skrbi, da se mladi ne zasedijo, da jim misli ne zbežijo, da so aktivni. Tudi 20-letna Nina se večkrat udeleži katere izmed dejavnosti, še najraje ima odbojko, in to na mivki. Ko bo velika, kot se reče, bo inženirka živilske tehnologije, vpisala se je namreč na višjo živilsko šolo v Maribor.

Srečni izvod Slovenskih novic kupila v trgovini

Doma nimajo kmetije, imajo pa kokoši in mačke. Nadvse živahno je pri njih, nikoli dolgčas, za kar zadnje čase skrbi tudi njen nečak Gal. »Jutri bo praznoval prvi rojstni dan,« je bila Nina več kot ponosna na najmlajšega člana družine. Dobro razpoložena je pojasnila, da je sin sestre Karin. Za še posebno dobro počutje pa so tokrat poskrbele, kajpada, Slovenske novice, ki jih pri Černivčevih redno kupujejo. Tokrat jih je domov prinesla njena mati Nada, ki je bila nekoč medicinska sestra, zdaj pa je invalidsko upokojena. Popoldan je šla po nakupih, v košarici pa so seveda pristale tudi obvezne Novice, a tokrat so bile nekoliko drugačne od preostalih izvodov. Te so namreč vsebovale precejšnjo dodano vrednost, tolikšno, da družinica Černivec tako rekoč ni mogla verjeti svojim očem: pod nagradnim kuponom v obliki nalepke na naslovnici se je namreč skrivala Terna z bogato nagrado – bonom za pohištvo podjetja Atrium v vrednosti 7500 evrov, s katerim bodo lahko, tako pravi Nina, končno zamenjali obrabljeno kuhinjo.

Veselje na njihovih obrazih še kar ne jenja, nagrado so Černivčevi resnično zaslužili. »Februarja nam je umrl ati, tako da vse doslej ni bilo razloga za kakšno pretirano veselje ali pa zabavo,« nam je otožno razkrila Nina. Nemara bo ta nagrada vsaj za hip ublažila njihovo žalost. Pravzaprav o tem niti ne dvomimo.

Mati Nada z vnučkom Galom ter njeni otroci Nina, Špela, Karin in Domen so zadovoljno sedeli za jedilno mizo. V oddaljenosti so se zaslišali zvonovi, ki so zvonili v cerkvi sv. Barbare. Napovedovali so lepše čase.

Deli s prijatelji