SKUPNO

Telekom združil moči z grško medijsko multinacionalko

Objavljeno 04. februar 2013 19.03 | Posodobljeno 04. februar 2013 19.04 | Piše: S. J., STA

Planet TV bo v lasti obeh partnerjev, pri čemer bo Tsmedia, Telekomova hčerinska družba, lastnica 49-odstotkov družbe.

Ta teden sta Telekom in T-2 z veliko vnemo dokazovala, kdo je komu dolžan milijonske zneske in kdo se ne drži poštenih poslovnih praks

LJUBLJANA – Telekom Slovenije in grška medijska multinacionalka Antenna Group sta danes uradno sporočila, da sta ustanovila skupno družbo, ki bo upravljala televizijski program Planet TV in se ukvarjala z razvojem komercialne televizije v Sloveniji.

Televizijski kanal Planet TV, ki ga je lani začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje Tsmedia, bo v lasti obeh partnerjev, pri čemer bo imela Antenna 51-odstotni delež, Tsmedia pa bo lastnik 49 odstotkov skupne družbe.

Iskali so izkušenega soigralca

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe je prepričan, da bo partnerstvo z Antenno televiziji Planet TV zagotovilo, da bo še privlačnejša tako za gledalce kot tudi za oglaševalce. »Ob načrtovanju Planet TV smo iskali izkušenega soigralca na področju televizijskega posla, ki bi zagotavljal nadaljnjo rast naše TV. Slovenska televizijska in medijska scena sta zelo konkurenčni in uspeva lahko le najboljšim,« je zapisal v skupnem sporočilu za javnost.

Tsmedia upravlja več spletnih portalov v Sloveniji, med drugim Planet Siol.net in najdi.si. Po besedah direktorja družbe Toma Pernovška digitalni pogovor zahteva tesno povezovanje med linearnimi in nelinearnimi avdiovizualnimi storitvami. »S tega vidika so potencialne sinergije med našim podjetjem in novoustanovljeno skupno družbo zelo obetavne,« je dejal.

Program bo še zanimivejši

Planet TV bo še naprej ponujal zabavo, novice, oddaje domače produkcije, Uefino ligo prvakov ter nekatere najboljše svetovne filme in serije. Kot obljublja direktor skupnega podjetja Pavel Stančev, bo program zanimiv za najširše slovensko občinstvo, še posebno v starosti med 18 in 49 let.

Antenna je bila ustanovljena v Grčiji leta 1988 in je v zasebni lasti družine Kiriaku (Kyriakou). Razvila se je kot mednarodna skupina, osredotočena na področja brezplačne (free-to-air) TV, plačljive TV, radia, glasbe, izdajanja revij, televizijske produkcije in digitalnih medijev.

Posluje v Grčiji, na Cipru, v Srbiji, Črni gori, ZDA, Evropi in Avstraliji. Skupina nadaljuje širitev svojih dejavnosti geografsko in na nova medijska področja, kot so tematski TV-programi in internet.

Deli s prijatelji