PO SODNI POTI

Telekom stranki LDS zarubil slike in tiskalnik

Objavljeno 25. september 2013 13.01 | Posodobljeno 25. september 2013 13.40 | Piše: P. J.

Dolgovi so se začeli kopičiti že pred leti, zdaj pa jim rubijo premoženje.

LJUBLJANA – Na spletni strani sodišča visi dokument, ki priča, da je Telekom Slovenije zaradi dolga rubil stranki Liberalni demokraciji Slovenije (LDS). Izvršni nalog smo našli na spletni strani ljubljanskega okrajnega sodišča.

Odnesel je starinske slike

Podjetje je nad LDS poslalo izvršitelja zaradi neplačanih računov v višini 582,08 evra s pripadki. Sklep o izvršbi je sodišče sprejelo 13. februarja 2012, pravnomočna pa je postala 24. februarja. Rubež pa je bil izveden kar leto in pol po pravnomočnosti sklepa, 13. septembra 2013.

Izvršitelj Marijan Hojs je v prostorih LDS zarubil štiri starinske slike v skupni vrednosti 500 evrov, dva zaslona LCD z računalniško enoto v skupni vrednosti 300 evrov, multifunkcijsko napravo Canon v vrednosti 150 evrov, telefaks in tiskalnik v skupni vrednosti 200 evrov ter pisarniški stol,katerega vrednost je 50 evrov. 

Zarubljene predmete bodo poskušali prodati na javni dražbi, ki bo 25. novembra.

Milijonski dolgovi že v času tolarjev

V dolgovih se je stranka znašla, še preden jo je začela voditi Katarina Kresal. Leta 2005 je tako Dnevnik poročal, da je po volitvah leta 2004 v blagajni LDS nastala 32,94 milijona tolarjev velika luknja. Tedanji generalni sekretar LDS Roman Jakič, danes minister za obrambo in vidni član stranke Pozitivna Slovenija, je takrat dejal, da bodo izgubo pokrili z mesečnimi dotacijami iz proračuna.

Iztok Podbregar, ki je po odhodu s čela Slovenske obveščevalno-varnostne agencije prevzel vodenje stranke od Kresalove, je obljubljal sanacijo dolgov. A tudi njemu očitno ni uspelo. Podbregar je sicer strankarsko krmilo hitro zapustil, zdaj pa »mastno« služi kot član uprave Aerodroma Ljubljana. Na leto naj bi prejel kar 125 tisoč evrov bruto. Stranko, ki se utaplja v finančnih dolgovih, zdaj vodi nekdanji poslanec Anton Anderlič.

Na odgovore stranke LDS o dolgovih in rubežu še čakamo.

Deli s prijatelji