ŽUPAN ZAVRČA O BEGUNCIH

»Tam, kjer so stali, tam so scali. Kjer so ležali, tam so srali«

Objavljeno 20. oktober 2015 12.40 | Posodobljeno 20. oktober 2015 12.40 | Piše: A. L.

Župan Zavrča Miran Vuk nam je precej slikovito spregovoril o tem, kaj je ostalo za migranti.

ZAVRČ – »To niso begunci. Begunci so bili tisti, ki so prišli iz Bosne, ki so bili hvaležni za vsako stvar. To pa so divje horde, ki si vzamejo pravico uničevati, umazati!« je kritičen župan Občine Zavrč Miran Vuk, ki je med vožnjo po občini spoznaval, kaj so pustili za seboj. Pri njih je policija migrante preusmerila na stadion, ki je bil po županovih besedah na novo urejen. »Vse je uničeno. Tam, kjer so stali, tam so scali. Kjer so ležali, tam so srali,« se jezi in dodaja, da je stadion demoliran, vse pa ponečedeno.

Migranti so za seboj pustili kupe nesnage, nihče pa več tega noče in ne more čistiti: »Nihče se noče dotikati teh smeti. Čistimo vsak dan. Odeje, smeti, čevlji, hrana. Vse so zmetali. Ne vem, s čim se hranijo.« Po prijateljski liniji je zato na pomoč poklical Hrvate, ki jim bodo za dan čiščenja plačali 100 evrov.

Nekorektni Hrvati

Vuk je razočaran nad početjem hrvaških organov, ki da je nekorektno, saj jih pripeljejo brez obveščanja, čisto na črno, vse pa je nato prepuščeno majhnim skupnostim. Izpostavlja pa tudi obnašanje migrantov: »Hujši so, kot da so na svojem. Ni avtoritete. Ni nobenega spoštovanja. To so nekontrolirane divje horde, ki otroke in žene narivajo naprej.« V šotore se po Vukovih besedah ne želijo namestiti, včeraj, ko so jim skuhali 1200 obrokov, pa sta jedla zgolj dva (!). Hrano, ki jo dobijo, menda zavržejo, tako da se čudi, od česa sploh živijo.

»Svinjarije je nenormalno, grozno so pustili ... Pridejo in delajo kar koli. Prava katastrofa, kaj so napravili,« nam je povedal v telefonskem pogovoru.

Deli s prijatelji