ZAVRAČAJO ANONIMKO

SŽ: Teol sploh ni šel v stečaj, v Siteepu začet že pred prihodom Blejca

Objavljeno 27. oktober 2011 20.15 | Posodobljeno 27. oktober 2011 20.15 | Piše: A. L.

Slovenske železnice perejo ugled novega generalnega direktorja

Slovenske železnice

LJUBLJANA – »Navedbe o stečaju podjetja Teol so neresnične. Družba ni končala v stečaju, pač pa je bila pripojena k družbi Orka, kot je razvidno tudi iz sodnega registra, štiri leta po odhodu Igorja Blejca iz družbe,« so danes sporočili iz Slovenskih železnic. Izpostavljajo, da je družba poslovala uspešno, ko jo je vodil Blejec.

Blejec ni kriv za stečaj Siteepa

Družbo Siteep je drugič vodil od marca do septembra 2007, torej zgolj šest mesecev, z vnaprej časovno omejenim mandatom in nalogo izvedbe določenih sanacijskih ukrepov. »V času nastopa mandata je bil zoper družbo že podan predlog za uvedbo stečaja, s strani enega od upnikov. Glede na datum in okoliščine vstopa Blejca v družbo Siteep ga nikakor ni mogoče kriviti za stečaj družbe,« so zapisali v sporočilu.

Geostroj še naprej ostaja

Domnevno sporni posli v družbi Geostroj, o katerih so pisali nekateri mediji, so bili izvedeni v okviru ukrepov, sprejetih s strani organov nadzora in lastnikov, sporočajo iz Slovenskih železnic. Družba Geoinvest, polovični lastnik in največji poslovni partner Geostroja, je prevzela družbo v celoti. Izvedeni ukrepi, kljub krizi na področju gradbeništva, kjer družba pridobiva več kot 90 odstotkov prihodkov, zagotavljajo nadaljnji obstoj in delovanje družbe.

Deli s prijatelji