POGAJANJA V LUKI KOPER

Stotnija protestnikov pospremila sindikaliste k upravi

Objavljeno 01. avgust 2011 16.40 | Posodobljeno 01. avgust 2011 16.40 | Piše: N. M./STA

Srečanje stavkovnega odbora s predstavniki uprave

Gregor Veselko in Tomaž Martin Jamnik (v ozadju)

KOPER – Člani stavkovnega odbora v Luki Koper so se skupaj s predstavnikom žerjavistov Mladenom Jovičičem malo po 13. uri odpravili v prostore uprave Luke Koper, kjer potekajo pogovori o stavki. Člane strokovnega odbora je ob odhodu v stavbo uprave spremljalo okoli 100 protestnikov tako iz vrst žerjavistov kot tudi delavcev iz podjetij IPS.

Pol milijona evrov izgube

Stavka žerjavistov v Luki Koper se je sicer začela 29. julija, uprava Luke Koper pa je danes začela postopke za izredno odpoved delovnega razmerja vsem 23 članom stavkovnega odbora žerjavistov. Izpad prihodkov zaradi stavke je medtem narasel na okoli pol milijona evrov.

Predsednik uprave Luke Koper Gregor Veselko je na dopoldanski novinarski konferenci dejal, da so varnostne razmere v Luki Koper stalno pod nadzorom različnih inšpekcij, ki pa niso nikoli ugotovile, da bi bile problematične.

Stavka se nadaljuje

Zaradi posledic stavke, je še poudaril, bodo trpeli vsi v Luki Koper. Ob tem je Veselko navedel, da se zbirajo podpisi proti stavki, svoje podpise pa so prispevali prav vsi v upravni stavbi.

Jovičič je za STA dejal, da se mu zdi neprimerno, da vodstvo Luke Koper stavkovnemu odboru najprej grozi z odpustitvijo, potem pa jih vabi na pogovore. Poleg tega je poudaril, da ne drži, da bi se začeli izstopi iz sindikata žerjavistov, prav tako pa je zanikal Veselkove navedbe, da se je večina podpogodbenikov danes normalno vrnila na delo.

Deli s prijatelji