PODJETNIK, NE POLITIK

Ste videli, kaj je kupil Janez Janša?

Objavljeno 13. december 2017 13.09 | Posodobljeno 13. december 2017 13.09 | Piše: P. Pa.

Zreški Unior je prodal RTC Krvavec, kupila ga je Alpska investicijska družba.

Čeprav je imel čelado, je smučar na Krvavcu tako nesrečno padel, da je umrl v kliničnem centru.

CERKLJE NA GORENJSKEM – RTC Krvavec ima novega lastnika. Ta je po poročanju Dela postala Alpska investicijska družba iz Ljubljane, katere lastnik in direktor je Janez Janša. A da ne bo pomote, ne gre za predsednika največje slovenske politične stranke, temveč za njegove soimenjaka iz Kranja.

Ob tem so v delniški družbi Unior pojasnili, da so s podjetnikom podpisali pogodbo o prodaji 98,56-odstotnega lastniškega deleža. Prenos delnic še ni bil izveden, do tega bo prišlo, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji, med temi je tudi pridobitev soglasja za prodajo lastniškega deleža bank upnic družbe Unior d.d. Za koliko so prodali RTC Krvavec, ni jasno, saj v Uniorju vrednostne kupnine ne razkrivajo.

Kdo je podjetnik Janša? Javnosti je najbolj znan po tem, da mu je morala novembra lani država izplačati skoraj 3,5 milijona evrov odškodnine zaradi počasnih sodišč. Pred 20 leti je namreč Janša sprožil postopek za izselitev 125 podnajemnikom iz samskega doma Tekstilindus v Stražišču, katerega lastnik je bil. Stanovalci ga niso želeli zapustiti, kranjsko okrajno sodišče pa kar pet let ni sklicalo glavne obravnave. 

Deli s prijatelji