STAVKA

Starše pozivajo, naj otrok ne pripeljejo v vrtec

Objavljeno 18. januar 2013 14.49 | Posodobljeno 18. januar 2013 14.51 | Piše: A. K.

Opravičili so se za nevšečnosti.

Starejši otroci velikokrat prinesejo obolenje iz vrtca.

LJUBLJANA – Sindikalna konferenca predšolske vzgoje je na izredni seji sklenila, da bodo vrtci na dan stavke, 23. januarja, zaprti, starši pa bodo otroke v izrednih primerih in po predhodnem dogovoru z zaposlenimi v vrtec lahko pripeljali, a le v tisto skupino, v kateri bo ta dan potekalo nujno varstvo.

Starši so iz vrtcev začeli prejemati elektronska sporočila, v katerih jih zaposleni prosijo, da izrazijo podporo stavki in stavkajočim tudi tako, da svojih otrok v vrtec na dan stavke ne pripeljejo.

Za nevšečnosti se opravičujejo

»Stavkamo, ker verjamemo v kakovost našega dela in slovenske predšolske vzgoje. Želimo si, da bi bili vaši otroci, ki nam jih vsak dan zaupate, tudi v prihodnje deležni kakovostne in varne vzgoje. Ne glede na to bomo v vrtec sprejeli otroke, ki jim starši ne morete zagotoviti nadomestnega varstva,« so sporočili iz ljubljanskega vrtca H. C. Andersen. »Zavedamo se, da smo vam s stavko povzročili nevšečnosti, zato se vam vnaprej iskreno opravičujemo,« so še pripisali.

Zaposleni v predšolski vzgoji od ministrov Žige Turka in Senka Pličaniča pričakujejo, da se bosta do sprememb standardov in normativov v predšolski vzgoji v najkrajšem času jasno opredelila. 

Deli s prijatelji