NEPREMIČNINE

Stanovnik prodaja hišo. Bi bili Kučanov sosed?

Objavljeno 02. marec 2012 08.57 | Posodobljeno 02. marec 2012 08.57 | Piše: A. L.

Po oceni Gursa je nepremičnina vredna 338 tisočakov.

Kdo bo kupil Stanovnikovo hišo in postal sosed Milana Kučana?

LJUBLJANA – Predsednik zveze borcev Janez Stanovnik za okoli pol milijona evrov prodaja svojo hišo v ljubljanskih Murglah, poročajo Finance. Kupec hiše pa bo postal tudi sosed prvega slovenskega predsednika Milana Kučana, v bližini, le kakšni dve ulici stran, pa živi tudi razvpita Simona Dimic, ki je s pomočjo Vegradovih delavcev obnavljala svojo nepremičnino.

Preselil se je v garsonjero

Stanovnik v skoraj 128 kvadratnih metrov veliki hiši ne biva več, saj se je preselil v Center starejših Trnovo. Mestna občina Ljubljana mu je kot zaslužnemu Ljubljančanu dodelila varovano stanovanje. Za oskrbovano garsonjero plačuje profitno najemnino oziroma razliko med profitno in neprofitno. To znese 27 evrov na mesec, ki jih nakazuje eni od humanitarnih organizacij, pišejo Finance. 

Gurs: vredna je 338 tisočakov

Stanovnik je za Finance potrdil, da je nepremičnina na prodaj, vendar o tem ni želel govoriti. Pritlično hišo, ki je bila zgrajena let 1965, prodaja prek agencije, katere, pa ni povedal. Po oceni Geodetske uprave RS (Gurs) je hiša vredna 337.744 evrov.

Deli s prijatelji