NAKUP NEPREMIČNINE

Stanovanje Gašperja Tiča kupila žena odvetnika Matoza

Objavljeno 24. junij 2017 17.42 | Posodobljeno 24. junij 2017 17.48 | Piše: Ksenija Koren

Mansardno stanovanje na slovenski Obali, ki je bilo v lasti podjetja Tiči, d. o. o., je že pred meseci zamenjalo lastnika. Kot nova lastnica stanovanja s pogledom na Koprski zaliv je vpisana Nataša Matoz.

Gašper Tič. Foto: Jože Suhadolnik

Igralec Gašper Tič, ki je v nedeljo zjutraj izgubil svojo zadnjo dramo, in njegova nekdanja žena Nataša Tič Ralijan nista bila zgolj mož in žena, ampak tudi poslovna partnerja. Skupaj sta od leta 2005 poslovala v podjetju Tiči, d. o. o., ki je bilo do marca letos lastnik ene najprestižnejših mansardnih stanovanj na slovenski Obali. Podjetje ima enega zaposlenega, Nataša pa ima od lani tudi status samozaposlene v kulturi. Z razhodom zakoncev je pred leti odšla v prodajo tudi 235 kvadratnih metrov velika mansarda na Ukmarjevem trgu, ki sta jo, kot smo poročali leta 2013, oddajala. Družina je namreč živela v Ljubljani, v družinskem stanovanju v starem delu, kjer sta imela Nataša in Gašper vsak svoje nadstropje. V stanovanje, kjer se je tragično končala njegova pot, se je Tič preselil šele nedavno, so poročali kronisti.

Džakuzi na terasi

V torek po Tičevi tragediji smo na spletu enega od nepremičninskih ponudnikov še našli oglas, v katerem je bilo stanovanje s kar 95,5 kvadratnega metra odprte terase na prodaj za 495.000 evrov. Javno dostopne evidence razkrivajo, da je v tretji etaži zgradbe v neposredni bližini parka, ima pa štiri sobe. Parkirišča nima, je pa na terasi džakuzi za kar pet ljudi. V oglasu, ki ga še najdemo na spletu, je koprsko stanovanje zakoncev Tič opisano takole: »Na edinstveni lokaciji v starem mestnem jedru Kopra, v prvi vrsti od mestne plaže in sprehajalnih površin, se prodaja nadstandardno mansardno stanovanje, ki se nahaja v 3. nadstropju večstanovanjske stavbe, zgrajene leta 2008. Stanovanje skupne velikosti 241,9 m2 obsega 4-sobno stanovanje s 95,5 m2 veliko teraso z odprtim pogledom na morje in Alpe, podstrešno klimatizirano stanovanje vsega skupaj 140 m2 razgibanega tlorisa in obsega bivalni in spalni del. Bivalni del razpolaga z ločenim kuhinjskim delom, jedilnim kotom za osem oseb, delovnim kotičkom in prijetnim dnevnim delom z izhodom na teraso. Spalni del obsega tri spalnice (eno z izhodom na teraso) in manjšo vmesno sobo. Oba dela povezuje hodnik s kopalnico in ločenim WC ter utilitijem. Prostorna terasa z džakuzijem za pet oseb, avtomatskim senčilom, sedežnimi garniturami in hladilno-pršilnim sistemom omogoča ob uživanju razgleda prijetne ure počitka ali druženja z veliko zasebnosti. Stanovanje je opremljeno premi- šljeno z izbranim okusom. V kletnih prostorih stavbe pripada shramba velikosti 5 m2 . Parkiranje urejeno z mestno dovolilnico v neposredni bli- žini. Zemljiškoknjižno urejeno, brez bremen, vseljivo po dogovoru.«

Nova lastnica odvetnikova žena

A zemljiška knjiga razkriva, da je stanovanje pred meseci zamenjalo lastnika. Gašper Tič je umrl v nedeljo, (polovično) njegovo podjetje Tiči pa je bilo iz zemljiške knjige kot lastnik luksuzne nepremičnine na Obali izbrisano v petek. Kot nova lastnica Tičevega stanovanja s pogledom na celotni Koprski zaliv je vpisana Nataša Matoz, žena znanega primorskega odvetnika Francija Matoza, ki ima sicer domači naslov v Ankaranu. Sodeč po dostopni dokumentaciji je stanovanje kupila letos spomladi. V evidenci trga nepremičnin sicer lahko najdemo stanovanje istega letnika in skorajda identične površine, ki je bilo v Kopru aprila letos prodano za 307.700 evrov.

Deli s prijatelji