POTRJENO

Srbe bo Fructal stal 35,3 milijona evrov

Objavljeno 26. julij 2011 12.58 | Posodobljeno 26. julij 2011 12.50 | Piše: A. L./STA

Prodaja bo zaključena predvidoma novembra

Fructal

LJUBLJANA – Pivovarna Union in srbski Nectar sta v ponedeljek podpisala pogodbo o prodaji 93,73-odstotnega lastniškega deleža pivovarne v ajdovskem Fructalu. Nectar bo za omenjeni delež odštel 35,3 milijona evrov. S podpisom pogodbe je že soglašal nadzorni svet Pivovarne Union, v soboto bo posel obravnavala še skupščina Pivovarne Laško.

Prodaja zaključena konec novembra

Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pivovarne Laško, ki je lastnica Pivovarne Union, bo prodaja Fructala zaključena predvidoma do konca novembra, ko bodo Nectarju izdana vsa dovoljenja organov za varstvo konkurence v državah, kjer poslujeta obe družbi, in ko bodo izpolnjeni tudi pogoji transakcije.

Čaka se še na skupščino Pivovarne Laško

Posel sta Pivovarna Union in Nectar sklenila z odložnima pogojema, in sicer da prodajo potrdijo nadzorniki Uniona, kar so že storili v ponedeljek, in skupščina Pivovarne Laško, ki bo zasedala v soboto. Zaradi objave namere družbe KS Naložbe za prevzem Laškega mora namreč Pivovarna Laško za prodajo naložb oziroma izvajanje poslov zunaj rednega poslovanja skladno z zakonom o prevzemih dobiti soglasje lastnikov.

Po prodaji 93,73-odstotnega deleža Fructala bo Nectar moral objaviti prevzemno ponudbo za preostale delnice ajdovske družbe.

Prodaja deleža v Fructalu bo bistveno prispevala k razdolževanju skupine Pivovarna Laško v skladu s finančnim prestrukturiranjem, dogovorjenim z bankami upnicami in lastniki. Podrobnosti postopka prodaje Fructala bo vodstvo Pivovarne Laško predstavilo ob 11. uri na novinarski konferenci v Ljubljani, na kateri bodo navzoči tudi predstavniki srbskega Nectarja.
Deli s prijatelji