PRIČANJE

Spomin na nesrečo z Voduškovo izgubil

Objavljeno 13. maj 2011 09.45 | Posodobljeno 13. maj 2011 12.56 | Piše: A. L., S. O./STA

Zorlak, vanj se je zaletela takratna veleposlanica, je danes pričal

Nekdanja slovenska veleposlanica Nataša Vodušek in v nesreči huje ranjeni Nijaz Zorlak
LJUBLJANA – »Spomnim se samo do nesreče, pozneje pa nič več,« je danes na sodišču povedala Nijaz Zorlak. Ta je bil nepripet v vozilu, v katerega se je oktobra 2008 zaletela domnevno pijana takratna veleposlanica v Sarajevu Nataša Vodušek. Zorlak je dodal, da je šele po 40 dneh prišel k sebi.

Voduškova sicer vztraja, da ni vozila pod vplivom alkohola, čeprav je strokovni pregled alkoholiziranosti, ki so ga opravili več kot uro po nesreči, pokazal, da je Voduškova imela 1,84 grama alkohola na kilogram krvi. Prav tako še ni popolnoma jasno, ali je prevozila rdečo luč ali ne.

Voduškova: voznik ni bil pripet

Vzrok za to, da se je Zorlak v nesreči hudo poškodoval, pa je Voduškova iskalu v dejstvu, da ni uporabljal varnostnega pasu, k poškodbam pa je po njenem mnenju prispeval tudi udarec v cesto.

Voduškove na prejšnjem naroku ni bilo, saj je bila na bolniškem dopustu, zaradi česar je sodnica Metka Popivoda napovedala zahtevo za izdelavo izvedeniškega mnenja. Eden od policistov iz BiH, ki je obravnaval nesrečo, pa je pojasnil, da je Voduškova sama zahtevala odvzem krvi. V zvezi s tem je sodnici tudi predložil uradni zaznamek, v katerega pa odvetnik Voduškove Janez Koščak iz odvetniške pisarne Čeferin nekoliko dvomi.

Opozoril je namreč, da zaznamek nosi letošnji datum, natančneje 8. februar, nesreča pa se je zgodila 13. oktobra 2008. Po obravnavi je še dejal, da je BiH pred približno letom in pol celotno dokumentacijo v zvezi z nesrečo odstopila Sloveniji, v spisu pa tega uradnega zaznamka ni bilo. Ob tem se mu postavlja vprašanje, kdaj in zakaj je tak uradni zaznamek nastal.
Deli s prijatelji