ZIMA KAŽE ZOBE

Spet bo treba prijeti za lopate, snega do pol metra

Objavljeno 19. februar 2018 13.40 | Posodobljeno 19. februar 2018 14.43 | Piše: T. V.

Na Primorskem bo pihala burja z več kot 100 kilometri na uro.

FOTO: Getty Images/istockphoto
LJUBLJANA – Ne le mraz, prihaja tudi sneg. Ponoči bo v vzhodni polovici Slovenije znova pričelo rahlo snežiti. Snežinke bodo po nebu poplesavale tudi še v torek, v sredo pa bo sneženje močnejše. Med sredo in petkom bo izdatno snežilo na vzhodu in jugu Slovenije, kjer lahko skupaj do konca tedna zapade do četrt metra novega snega, pravi dežurni meteorolog pri Agenciji RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Največ ga bo zapadlo v višji predelih Posavja, Dolenjske in Kočevske ter na Pohorju, kjer bi do sobote lahko padlo tudi več kot 50 centimetrov suhega snega. V ljubljanski kotlini bo novega snega manj, med pet in 10 centimetri.
image
 FOTO: Arso

»Vsak dan bo opaziti v zraku, da pada sneg,« pravi Gregorčič, ki pa napoveduje, da bo za vikend prenehalo snežiti. Tedaj bo pritisnil mraz. Ta teden bo okoli nič stopinj Celzija, konec tedna pa se lahko živo srebro spusti tudi do –17 stopinj Celzija.

Pihala bo burja

Za jugozahod Slovenije so meteorologi za jutri izdali oranžno, drugo najvišje opozorilo. Na Primorskem namreč piha burja. Po napovedi Gregorčiča naj bi pihala še najmanj 10 dni. Močnejša bo med sredo in petkom, ko lahko preseže hitrost 100 kilometrov na uro.
Deli s prijatelji