NA KOŽO

Sova in seks

Objavljeno 08. december 2017 23.25 | Posodobljeno 08. december 2017 23.27 | Piše: Bojan Budja
Ključne besede: komentar

Cia pravi: V Sloveniji bo leta 2050 živelo še pičlih milijon in 597.000 prebivalcev.

Novica leta se je izpisala minule dni. Ne poznam namreč države, kjer bi agenti nacionalne obveščevalne službe stavkali; izjema je kajpak Slovenija. Ker da jih je premalo, ker da bi višje plače in še kaj, se je za štrajk odločilo kakih tristo špicljev Sove. Kar sploh ni slaba novica. Zadihali smo svobodneje, med telefonskimi pogovori ni bilo zadnje dneve zaznati nobenih pomenljivih piskov in šumov, nenadoma smo po deželici pod Alpami hodili brez svojih dodatnih senc. Tuje obveščevalne službe se nam sicer smejijo, vmes pa seveda pridno delajo. Ameriška Cia se je denimo lotila analize demografskih trendov v Evropi in Slovencem namenila klavrno usodo.

Ameriška centralna obveščevalna agencija je izrisala demografsko karto stare celine v letu 2050. Slovenijo najdemo na repu, na 36. mestu, v njej pa bo živelo še pičlih milijon in 597.000 prebivalcev. Četrtina manj kot danes. V nasprotju z denimo Luksemburgom, kjer se bo število življa povečalo za domala polovico, pri vrhu najbolj zaželenih in najnaseljenejših držav bodo še Irska, Islandija, Švedska, Norveška, Ciper, koj za njimi pa že Kosovo. Kjer dokazano dobro vedo, kako se skrbi za nataliteto in prihodnost naroda. Čarobna beseda je rodnost in vse povezano z njo. Ne stavkajoči agenti Sove, ampak obveščevalci Cie so nam izračunali, da bi morale Slovenke, da bi se izognile napovedani demografski katastrofi, v svojem plodnostnem ciklusu poviti vsaj 2,1 otroka. One jih pa vsega 1,6. Opravičujejo se, da na polno pač seksajo toliko, kolikor jim dovoli oblast. Kolikor jim da služb, stanovanj, možnosti za preživetje. Demografske politike nimamo. Spomnim se, da so se v podobnih škripcih znašli tudi Skandinavci.

Danci so denimo kampanjo proti padanju natalitete začeli s spodbujanjem seksa. Po zaslugi njihovih obveščevalnih agentov so ugotovili, da so pari najbolj strastni med počitniškimi potovanji. Nakar so začeli mlado in staro pošiljati na poceni rajžanja, par, ki mu je uspelo spočeti otroka v katerem od romantičnih evropskih mest – vključena je bila tudi Ljubljana! –, pa je čakala še posebna nagrada. In Dancev v letu 2050 ne bo prav nič manj, kot jih je danes.

Pa pri nas? V Sloveniji stavkajo vsi, od mladih parov do agentov Sove.


 

Deli s prijatelji