BELO JUTRO

Snežna odeja: mesto z najvišjo ga ima 24 cm

Objavljeno 09. december 2017 09.07 | Posodobljeno 09. december 2017 09.07 | Piše: K. K.

V gorah ga je skupaj z odejo ponekod že čez meter.

Nemčija.

LJUBLJANA Agencija RS za okolje (Arso) je zjutraj izmerila višino snežne odeje. Podatke ob 7. uri so objavili v razpredelnici, ki si jo oglejte v nadaljevanju.

Sneg je sicer ponoči povzročil nemalo težav, uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih nočnih aktivnostih slovenskih gasilcev.

Začelo se je nekaj po eni uri na Štajerskem. Ob 1.02 se je na cesto v Koračicah (občina Sveti Tomaž) pod težo snega podrlo drevo. Delavci dežurne službe CP Ptuj so drevo odstranili.

Ob 1.09 so gasilci PGD Ljutomer pričeli odstranjevati južni sneg s strehe šotora pokritega drsališča na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Ob 1.34 se je v Mihovcih pri Veliki Nedelji (občina Ormož) pod težo snega na cesto podrlo drevo, odstranili pa so ga delavci dežurne službe CP Ptuj.

Ob 3.17 so se v Gorišnici v istoimenski občini pod težo snega pretrgali telekomunikacijski vodi in ovirali promet. Delavci dežurne službe Telekoma so napako odpravili.

Ob 2.00 je območje občine Šmarje pri Jelšah zajelo močno sneženje. Gasilci PGD Sveti Štefan in Šentvid so odstranili drevesi z lokalnih cest in sprostili promet.

Deli s prijatelji