VREME

Sneženje: prihodnji teden je še vse mogoče

Objavljeno 14. februar 2013 12.42 | Posodobljeno 14. februar 2013 10.41 | Piše: A. K.

V prihodnjih dneh bo vreme suho, toda pomladi še ne bo.

Cestarji bodo morda morali spet dokazovati svojo pripravljenost.

LJUBLJANA – Letošnji zimi kar ni videti konca, saj vedno znova zapade nov sneg, še preden se stari stopi. Kljub temu meteorologi napovedujejo, da v prihodnjih dneh ne gre pričakovati nove pošiljke.

»Vreme v soboto in nedeljo bo suho, največ sonca bo na Primorskem in v gorah, drugod pa bo občasno oblačno,« nam je povedal dežurni prognostik Janez Markošek. V prihodnjih dneh se bodo temperature ob jutrih gibale do nekaj stopinj Celzija pod ničlo, čez dan pa se bodo dvignile do nekaj stopinj nad ledišče.

Več o vremenu lahko preberete tukaj

Do torka bo vreme ostalo suho, od torka naprej pa bi se lahko spet kaj dogajalo, pravi Markošek. »Ne ve se še, ali bo po nižinah snežilo ali deževalo,« je povedal in dodal, da sneg lahko še pričakujemo, saj zime še ni konec. »Pomladi še ne bo, kar se tiče zime, pa je še vse mogoče, saj smo šele sredi februarja,« je še povedal.

Vreme danes in v prihodnjih dneh

Danes bo pretežno oblačno, rahlo sneženje bo ponehalo, najpozneje popoldne tudi v vzhodni Sloveniji. Čez dan se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo slabela.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v zahodni Sloveniji pa delno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –4 do –1, v alpskih dolinah do –7, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 11 stopinj C.

V soboto in nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo precej jasno, pihala bo šibka burja.

Deli s prijatelji