SEVEDA OBSTAJA RAČUNICA

Slovenski oglas, ki ga ne vidiš vsak dan: Podarim hišo

Objavljeno 16. marec 2017 13.10 | Posodobljeno 16. marec 2017 13.12 | Piše: Mo. S.

»Ko bo prišel prvi resni, se lahko posel sklene,« zagotavlja gospod.

LJUBLJANA – Če ste mislili, da ste v spletnih oglasnikih videli že vse, se motite. Po spletu se namreč s pospešeno hitrostjo deli oglas, v katerem lastnik hišo podarja. Sliši se omamno, celo neverjetno, a seveda je treba prebrati oglas do konca. Iskreno, tudi končna ponudba ne nazadnje sploh ni slaba …

Poklicali smo lastnika, ki ne želi biti imenovan, saj pravi, da dodatne reklame ne potrebuje, in pojasnil je, kaj točno je s svojim zapisom mislil. Povedal je, da išče družino, ki bi v hiši bivala naslednjih 12 let in v tem času vsak mesec plačevala po 400 evrov. Po poteku tega obdobja bo hiša njihova – brez dodatnih obveznosti.

Išče dobre sosede

»Osnovni pogoj je urejena in mirna družina, ker smo sosedje mi. Iščemo torej dobrega soseda. Če ta pogoj ni izpolnjen, potem je škoda delati kaj naprej,« pravi možakar. »Po domače povedano, to je najem z odkupom, a ne plačujete najemnine, ampak polog. Brez obresti,« nam je pojasnil.

Če izračunamo, to na leto znese 4800 evrov, v 12 letih pa natanko 57.600 evrov. S tem, da se ne bo treba zakreditirati pri banki, ampak vsak mesec plačevati neposredno lastniku. Najprimernejša družina bo z lastnikom seveda sklenila tudi primerno pogodbo.

Na vprašanje, koliko ponudb oziroma ogledov je že dobil, pravi, da je interesentov dovolj, glavni pogoj pa je, da bodo dobri sosedje. »Ko bo prišel prvi resni, se lahko posel sklene,« zagotavlja gospod. Ima namreč dve hiši in ene ne potrebuje. Hiša je opremljena in vseljiva takoj, pred kratkim so obnovili streho, vrata in okna, tako da stroškov z obnovo ne bo takoj. 

Deli s prijatelji