TIK PRED ZDAJCI

Slovenija poslala memorandum za arbitražo v Haag

Objavljeno 11. februar 2013 18.25 | Posodobljeno 11. februar 2013 18.27 | Piše: Mo. S., STA

Slovenski memorandum obsega okoli 450 strani in ima še za okoli 800 strani prilog.

Pusićeva in Erjavec, zunanja ministra Hrvaške in Slovenije.

LJUBLJANA, HAAG – Slovenija je na arbitražno sodišče v Haag že poslala svoj memorandum za arbitražo o meji s Hrvaško, so potrdili na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ). Državi si bosta prek sekretariata stalnega arbitražnega sodišča, ki je tudi sekretariat ad hoc arbitražnega sodišča za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško, izmenjali elektronski obliki memoranduma, vendar za zdaj iz Haaga še niso dobili sporočila, da je Hrvaška svoj memorandum že poslala, so še pojasnili na MZZ.

V Haag so iz Ljubljane z diplomatsko pošto poslali tudi tiskano verzijo memoranduma z vsemi prilogami, tiskano verzijo za Hrvaško pa bodo še poslali. To bodo storili po veleposlaništvu v Zagrebu, so še pojasnili na ministrstvu.

Tik pred rokom

Rok za oddajo memorandumov za arbitražo se izteka z današnjim dnem. Državi si ju morata izmenjati, po eno verzijo pa morata posredovati tudi vsem petim članom arbitražnega sodišča. Za to naj bi sicer poskrbel sekretariat.

Slovenski memorandum po navedbah slovenske agentke pred arbitražnim sodiščem Simone Drenik obsega okoli 450 strani in ima še za okoli 800 strani prilog. Hrvaški pa po navedbah zunanje ministrice Vesne Pusić v celoti obsega okoli 3800 strani, pri čemer obrazložitev predmeta spora obsega okoli 300 strani, preostalo pa so priloge.

Deli s prijatelji