VREMENSKA

Slovenija je bela, sneženja še ne bo konec

Objavljeno 22. november 2015 15.05 | Posodobljeno 22. november 2015 15.03 | Piše: Mo. S.

Tudi ohladilo se je.

LJUBLJANA – Po prvem snegu tudi po nižinah bo nedeljsko popoldne večinoma suho, oblačnost se bo ponekod trgala. Mogoča bo še kakšna manjša, kratkotrajna ploha, tudi snežna. Burja na Primorskem bo postopno ponehala.

Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

Še lahko sneži

V ponedeljek bo sprva delno jasno, ponekod po nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Proti večeru se bodo od juga prehodno pojavljale manjše padavine, v notranjosti Slovenije predvsem kot rahel sneg. Na Primorskem bo dopoldne spet zapihala šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila.

Najnižje jutranje temperature bodo od –7 do –2, v severozahodnih krajih do –10, ob morju in na Goriškem od 0 do 4, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 8 stopinj.

V višinah se bo nad večjim delom Evrope še zadrževal hladen zrak, 10-dnevna vremenska napoved pa za naslednji konec tedna napoveduje novo hladno fronto. Morda nas bo le opazila, a do takrat je še daleč.

Deli s prijatelji