ŠTIRJE ODSTOPI

Skupščina Laškega: imenovali nove nadzornike

Objavljeno 12. november 2015 15.31 | Posodobljeno 12. november 2015 15.31 | Piše: A. L.

Skupščina delničarjev se je seznanila tudi z odstopom članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala.

Pivovarna Laško prodaja vrsto nepremičnin.

LAŠKO – Na skupščini delničarjev Pivovarne Laško, na kateri je bilo prisotnega 70,42 odstotka kapitala, so delničarji spremenili status družbe in imenovali nove nadzornike družbe, predstavnike kapitala.

Novi člani nadzornega sveta s štiriletnim mandatom, predstavniki kapitala so Marta Natalia Bulhak, Lucas Antonius van Haastrecht, Dimitar Alexiev Dimitrov in Marcus Alfred Liebl. Prvima dvema članoma nadzornega sveta začne mandat teči naslednji dan po izvolitvi na skupščini, preostalima dvema pa naslednji dan po vpisu sprememb statuta v sodni register.

Delničarji so z 99,95-odstotno večino glasov podprli spremembe statuta, po katerih bo imela Pivovarna Laško od zdaj do sedem članov uprave. Potrdili so tudi spremembe členov, ki določajo, da so lahko člani uprave ali nadzornega sveta Pivovarne Laško člani organov vodenja družbe Heineken N.V. ali zaposleni v tej družbi ali v njenih odvisnih družbah.

Skupščina delničarjev se je seznanila tudi z odstopom članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala Gorana Brankoviča, Petra Groznika, Jožeta Bajuka in Janeza Škrubeja.

Deli s prijatelji