PO SEJI

Sivi strici krivi za težave v Desusu

Objavljeno 28. marec 2012 20.50 | Posodobljeno 28. marec 2012 20.51 | Piše: P. J.

Člani sveta so sprejeli sklep, da bo Erjavec opravil razgovor s Simčičem.

Karl Erjavec bi, če bi imel na izbiro Jankovića ali Janšo, za mandatarja raje izbral kar sebe

MARIBOR – Po dveh tednih molka in po raznih špekulacijah o razdoru v Desusu je minister za zunanje zadeve Karl Erjavec po seji izvršnega odbora dejal, da ne ne vidi razlogov za sklic izrednega kongresa stranke.

Kaj čaka Simčiča?

»Izvršilni odbor je na seji sprejel sklep, naj opravim razgovor z našim poslancem Ivanom Simčičem,« je dejal Erjavec v kamero za Svet na Kanalu A. Kaj bo predlagal poslancu Simčiču, ni želel razkriti, dejal je le, da bo najprej razgovor opravil z njim, šele nato pa bo komentiral afero Simčič. Na seji so člani izvršilnega odbora obravnavali dva poziva k odstopu šefa Desusa. Erjavec pa, kot kaže, še vedno uživa popolno podporo izvršilnega odbora.

'Sivi strici' ne vedo, kaj delajo

»Če želijo izredni kongres, naj ga skličejo in plačajo. Če jim ne bo uspelo, naj odstopijo oni,« je bil pred sejo za 24ur oster Erjavec. Jožeta Jazbeca, enega izmed tistih, ki je pozval Erjavca k odstopu, je zunanji minister povezal z Matejo Kožuh Novak in z drugimi sivimi eminencami, ki so pozvale h kandidaturi Zorana Jankovića. Zanje pravi, da želijo iz ozadja krojiti politični vrh. Opozarja, da se ti 'sivi strici' ne zavedajo, kaj nas čaka v primeru, da ta vlada pade. Prav ti so po njegovem krivi, da je Simčičevo spričevalo sprožilo takšno afero.

Janković z nespodobnim povabilom

Spregovoril je tudi o tem, kaj se je dogajalo v času koalicijskih pogajanj, ko naj bi mu ljubljanski župan predlagal, naj ne vstopi v koalicijo z Janezom Janšo. »Janković je predlagal, da se vztraja pri politični blokadi in da se gre ponovno na predčasne volitve,« nesojeni mandatar naj bi bil prepričan, da lahko izboljša volilni rezultat in oblikuje levo-sredinsko vlado.

Janković konkretno na Erjavčeve očitke ni želel odgovarjati, na novinarski konferenci pa je dejal, da ima dovolj natolcevanj o 'tetah in stricih' iz ozadja. 

Deli s prijatelji