KDO UGAŠA ŽIVLJENJA?

Sindikat o aferi Radan: Vodstvo UKC naj prevzame odgovornost

Objavljeno 21. maj 2015 14.26 | Posodobljeno 21. maj 2015 14.36 | Piše: Mo. S.

»Vse svoje člane pozivamo, da se ob podobnih primerih obrnejo na našo pravno pomoč,« so sklenili v sindikatu.

UKC Ljubljana.

LJUBLJANA – V zvezi s primerom zdravnika Ivana Radana,image ki je trenutno v priporu in se zdravi v UKC Ljubljana, so se odzvali tudi v Sindikatu podpore UKC (SPUKC).

Kot pravijo, z zaskrbljenostjo spremljajo razvoj dogodkov v tem primeru, vodstvo kliničnega centra pa pozivajo, naj javnosti čim prej pojasni oziroma odgovori na sistemske probleme, ki se v javnosti izpostavljajo »in s katerimi se opozarja na skrb vzbujajoče pogoje dela zaposlenih v naši največji zdravstveni ustanovi«. Novinarji Pop TV so namreč pridobili dopisovanje med Radanom in nekaterimi sodelavci. Hude obtožbe govorijo tudi o odklapljanju aparatov za dihanje, neprimernem vedenju nadrejenih in podobnem, oglasil pa se je tudi Radanov brat.

»Odgovornost naj prevzame vodstvo«

»Ne pristajamo na namigovanja oziroma prenašanje odgovornosti v primeru Radan na delo posameznih poklicnih skupin oziroma oddelkov znotraj UKC Ljubljana,« so zapisali. V UKC Ljubljana so zaposleni vrhunski strokovnjaki – zdravniki, ki svoje delo opravljajo na najvišji ravni in skupaj s podpornim osebjem v težkih pogojih skrbijo za kakovostno zdravljenje, menijo.

Ob 13.30 se bo na namige o razmerah na nekaterih oddelkih UKC Ljubljana odzvalo tudi vodstvo centra.

»Mnenje SPUKC je, da mora objektivno odgovornost za nastale razmere v prvi vrsti prevzeti vodstvo UKC, vse svoje člane pa pozivamo, da se ob podobnih primerih obrnejo na našo pravno pomoč,« so sklenili v sindikatu.

Deli s prijatelji