NEURADNO

Šef NPU pijan v Darsovo vozilo

Objavljeno 19. april 2013 12.21 | Posodobljeno 19. april 2013 14.37 | Piše: T. L.

NPU čez noč ostal brez šefa Bruna Blažine.

Na primorki je razsut tovor. Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Vodja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Bruno Blažina naj bi zaradi prometne nesreče, ki jo je menda zakrivil v vinjenem stanju, ostal brez vseh pooblastil, poroča Večer. Po navajanju časnika naj bi Blažina med vožnjo po nočnem veseljačenju na avtocesti od Ljubljane proti Postojni izgubil nadzor nad svojim avtom in trčil v vozilo vzdrževalcev Družbe za avtoceste v RS (Dars). Da bi bile stvari še hujše, naj bi preizkus z alkotestom, ki so ga opravili njegovi poklicni kolegi, pokazal znatno količino alkohola v krvi (okoli 0,6 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

S službenim avtom končal v Darsovem avtu

Za MMC pa so iz PU Ljubljana sporočili, da so danes nekaj minut čez 2. uro zjutraj sprejeli obvestilo o prometni nesreči na avtocesti Ljubljana–Vrhnika v bližini Loga pri Brezovici, v kateri je bil udeležen uslužbenec policije. Voznik osebnega vozila opel astra, ki je sicer službeno vozilo policije, je med vožnjo v smeri Vrhnike s prednjim delom vozila trčil v zadnji del službenega vozila Darsa. Na tem delu avtomobilske ceste so namreč delavci v času nesreče opravljali vzdrževalna dela oziroma kosili travo ob cestišču. Vozniku osebnega vozila so odvzeli vozniško dovoljenje, izdali globo, podali pa bodo še obdolžilni predlog, saj je voznik vozil pod vplivom alkohola. 

»Zaradi omenjenega dogodka bodo zoper policista, ki je povzročil nesrečo, sicer v prostem času, stekli delovnopravni postopki zaradi kršitev pravilnika o uporabi službenih vozil (vožnja pod vplivom alkohola) in kodeksa policijske etike ter integritete. Predstojnik mu je prav tako preklical pooblastilo za vodenje enote,« so sporočili iz policije.

 

Deli s prijatelji