POVEČAN PROMET

Se odpravljate na pot? Za vas imamo slabe novice

Objavljeno 17. april 2017 19.13 | Posodobljeno 17. april 2017 19.14 | Piše: T. Pa.

Promet je že precej zgoščen, proti večeru pa je pričakovati še močnejše povečanje.

LJUBLJANA – Promet na slovenskih cestah je ob koncu velikonočnih praznikov že precej zgoščen, proti večeru pa je pričakovati še močnejše povečanje. Na mejah s Hrvaško potniki za vstop v državo čakajo do dve uri, čakalne dobe pa se bodo predvidoma še podaljševale, saj policisti najverjetneje ne bodo opustili sistematičnega nadzora vseh potnikov.

Na Policijski upravi Novo mesto so za STA pojasnili, da izvajajo sistematični nadzor vseh potnikov na mejah s Hrvaško. Čeprav proti večeru pričakujejo še večjo zgostitev prometa, obstaja velika verjetnost, da bodo tak nadzor izvajali še naprej, saj gre za vstop v schengensko območje, so dodali.

Trenutno so po podatkih policije čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje, Zavrč ter Gruškovje. Za vstop v državo potniki najdlje čakajo na Obrežju, in sicer dve uri, uro in petnajst minut pa na Gruškovju. Na drugih mejnih prehodih čakalne dobe znašajo do pol ure.

Sicer pa gneča nastaja tudi na cestah proti Avstriji. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije je 1,2 kilometra dolg zastoj, predor pa občasno zapirajo. Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj v smeri Avstrije je kolona vozil dolga od tri do 3,5 kilometra, gneča pa je tudi na regionalni cesti Šentilj–mejni prehod Šentilj v smeri Avstrije.

Informacije o stanju na cestah lahko preverite na spodnji povezavi.

Deli s prijatelji