NA PROSTEM

Še ne veste, kje bi pričakali novo leto?

Objavljeno 31. december 2017 16.50 | Posodobljeno 31. december 2017 16.51 | Piše: STA, P. Pa.

Zabavate se lahko ob Heleni Blagne, Nuši Derenda,Tanji Žagar in Grupi Vigor.

Ognjemet na Ljubljanskem gradu.

LJUBLJANA – V več krajih po Sloveniji bodo zvečer potekala množična praznovanja na prostem, na katerih bodo mnogi pozdravili prihod novega leta. Medtem ko so se mu nekatere občine odpovedale, bodo tradicionalni ognjemet še vedno pripravile nekatere mestne občine. Vremenoslovci za najdaljšo noč v letu napovedujejo oblačno, a suho vreme.

Tudi letos bo silvestrovanje na prostem v prestolnici, kjer pričakujejo več deset tisoč ljudi, potekalo na štirih prizoriščih. Na Kongresnem in Mestnem trgu ter Trgu francoske revolucije bodo od 21. ure naprej zbrane med drugim zabavali CoverLover, Grupa Vigor, Nipke, Happy Ol' McWeasel, Helena Blagne in Nuša Derenda. Ob polnoči pa bo z gradu nebo nad Ljubljano osvetlil ognjemet in oznanil začetek novega leta.

Ognjemet bo tudi v Mariboru, kjer obljubljajo edinstveno doživetje v starem mestnem jedru na Trgu Leona Štuklja. Pričakujejo več tisoč ljudi, ki jih bo ogrevala Tanja Žagar, po polnoči pa se bo zabava nadaljevala s skupino The Rocktors. Na Krekovem trgu v Celju bo ulica norela s skupino Kingston, v Kranju bodo novo leto pričakali s skupino Pop Design, Koper pa bodo segreli Žavbi band in Gedore.

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote drevi pripravlja tradicionalno silvestrovanje z brezdomci v ljubljanskem Študentskem domu Vincencij. Brezdomce bodo kot vsako leto pogostili z večerjo, jim pripravili družabni program s tombolo, ob polnoči pa bodo skupaj nazdravili novemu letu. Pridružilo se jim bo tudi nekaj predstavnikov iz političnih vrst. Ljubljanski župan Zoran Janković pa bo obiskal zaposlene v dežurnih službah, ki bodo najdaljšo noč v letu preživeli delovno.
 

Deli s prijatelji