RAVNANJE MINISTRA

SDS in NSi nad Klemenčiča

Objavljeno 26. november 2015 16.28 | Posodobljeno 26. november 2015 16.07 | Piše: STA, A. L.

Minister Klemenčič obžaluje, da je tak način v Sloveniji za nekatere še vedno prevladujoči del njihove politične kulture in da se s tem samo odvrača pozornost od pomembnih vprašanj ter preusmerja energija DZ, poslancev in vlade v ukvarjanje z osebnimi zamerami in interesi posameznikov.

Janša je že v parlamentu.

LJUBLJANA – Poslanci SDS in NSi zahtevajo sklic seje DZ, na kateri bi razpravljali o ravnanju ministra Gorana Klemenčiča zlasti v času njegovega vodenja protikorupcijske komisije (KPK). Poslanci predlagajo, naj DZ na podlagi zakona o integriteti pri KPK zahteva uvedbo postopka zaradi suma korupcije in kršitve integritete javnega sektorja zoper Klemenčiča.

Z ministrstva za pravosodje, ki ga vodi Klemenčič, so se odzvali, da »prvi pregled dokumentacije predloga za zahtevo za uvedbo postopka zaradi suma korupcije in kršitve integritete javnega sektorja potrjuje, da gre za ponavljanje starih, že uporabljenih (in zlorabljenih) zgodb, ki jih stranka SDS zoper Gorana Klemenčiča uporablja že vse od ugotovitev KPK o premoženju Janeza Janše«. Dodajajo, da se je o vseh teh očitkih minister Klemenčič v preteklosti že večkrat izrekel in jih ovrgel. O njih so se izrekli že tudi drugi pristojni državni organi.

Če bo ta pobuda predmet širše obravnave v DZ, se bo Klemenčič, tako pravijo na ministrstvu za pravosodje, nanjo argumentirano odzval. Minister Klemenčič obžaluje, da je tak način v Sloveniji za nekatere še vedno prevladujoči del njihove politične kulture in da se s tem samo odvrača pozornost od pomembnih vprašanj ter preusmerja energijo DZ, poslancev in vlade v ukvarjanje z osebnimi zamerami in interesi posameznikov.

Deli s prijatelji