SKLEP

SD podpira nezaupnico, a le, če Janković odstopi

Objavljeno 21. februar 2013 19.37 | Posodobljeno 21. februar 2013 19.37 | Piše: Ma. F., STA

Člani predsedstva SD so sprejeli sklep, da vlada Janeza Janše ni dobra rešitev in da »je treba narediti vse, da čim prej gre«.

Predsednik SD Igor Lukšič.

LJUBLJANA – Člani predsedstva SD so danes sklenili, da bodo podprli nezaupnico vladi Janeza Janše, a le, če Zoran Janković odstopi z mesta predsednika PS, je po seji povedal predsednik SD Igor Lukšič. »Od te točke smo pripravljeni za pogajanja o programu nove vlade in za čas trajanja te vlade,« je dejal. SD čaka, da PS predlaga kandidata za mandatarja.

Člani predsedstva SD so sprejeli sklep, da vlada Janeza Janše ni dobra rešitev in da »je treba narediti vse, da čim prej gre«. SD po Lukšičevih besedah čaka, da PS predlaga kandidata za mandatarja, ki bo imel program in v njem določeno, kdaj bodo predčasne volitve. Potem se bodo z mandatarjem pogovarjali o programu vlade in datumu volitev. Za vse te pogovore pa je pogoj, da Janković odstopi z vrha PS.

Bratuškova se je zavila v molk

Vodja poslanske skupine SD Janko Veber in vodja poslancev Desusa Franc Jurša sta že dopoldne potrdila, da je neformalna kandidatka za mandatarko začasna vodja PS Alenka Bratušek. Bratuškova se je zavila v molk in izjav medijem za zdaj ne daje, bo pa še nocoj o konstruktivni nezaupnici razpravljal svet PS.
 

Deli s prijatelji