POGLED V PRIHODNOST

Sara iz Ljubljane, ki vidi smrt, o prevladi islama v Evropi

Objavljeno 07. november 2015 20.45 | Posodobljeno 07. november 2015 20.45 | Piše: Katja Cah

"Moram povedati, kar vidim, sicer me boli." Sara Memić, jasnovidka.

Gospa Sara je s svojo širokogrudno in hkrati divjo bosansko dušo magnet za vse, ki si želijo sprememb in verjamejo, da so nam določene stvari ali ljudje usojeni. Pričevanj o njeni resnični jasnovidnosti v zvezi z zdravjem posameznikov in kulturno dediščino ni malo, a pri svojih dvainsedemdesetih letih trdi, da se bodo njena za ves svet pomembna odkritja šele zgodila.

Intervju, ki sva ga imeli lani, še zdaj buri duhove, zato smo se odločili, da jo ponovno obiščemo. V svojem svetlem stanovanju v Šiški nam zaupa, kako vidi Slovenijo v prihodnosti ter posameznike, ki derejo k njej. Sara takoj prijazno postreže čaj z domačim medom in svojo izvrstno jabolčno pito, ne da bi prej vprašala, ali jo lahko ponudi; kot bi vedela, da nama bo s fotografom tako zelo teknila, da jo bova pospravila do zadnje drobtinice. Ne more se upreti niti pogledu v prihodnost vsakega od naju. Pri njej sva dan po tem, ko je bila gostja v živo na novomeški televiziji in so telefonske povezave skoraj pregorele. »Bilo je več kot sto klicev,« pove s ponosom, poudarjenim s sočno kletvico. In med najinim obiskom je njen telefon še vedno nenehno neutrudno cingljal.

Kaj lahko rečete o prihodnosti Slovenije?

Zaradi težav z vremenom, povezanih z vodovjem in zemljo, naj bodo izjemno previdni prebivalci Primorske, tudi severne, Gorenjske in Dolenjske. Osrednji del države bo dokaj varen. Na splošno pa za vso državo velja, da se bodo v petih do sedmih letih zgodile zares velike, drastične politične in družbene spremembe. Nehali bodo prodajati podjetja, začele se bodo gradnje.

Dobra napoved. Kaj pa menite o epskem navalu beguncev v Evropo?

To je žalostna in tragična zgodba zanje in za nas.

Preberite še: Sara iz Ljubljane vidi smrtimage

Bo Evropi zavladal islam?

O tem ne bi govorila. To je politika, jaz sem pa za ljubezen. Pretoplo srce imam, da bi razpravljala o hladnih kamnih. Kar lahko svetujem, je, da naj vsak posameznik počne in govori iz srca, lepo, kot sam občuti, ne pa tako, kot kje piše, da bi moral. Ne bojte se kaosa, v Sloveniji bo vse dobro. O tem sem prepričana.

Se bomo Slovenci postavili na noge samostojno ali nam bo kdo podal bergle?

Ljudje se morajo spremeniti. Nujno. Vsak posameznik. Kadar vi odprete oči svoji kolegici ali kolegu, bo to predal naprej. Tako se lahko sporočilo razširi kot virus dobrote.
 

CELOTEN INTERVJU JE OBJAVLJEN V SVEŽI ŠTEVILKI REVIJE ONAPLUS, KI VAS ČAKA V NAJBLJIŽJI TRAFIKI. NANJO PA SE LAHKO TUDI NAROČITE NA BREZPLAČNI ŠTEVILKI 080 11 99. 

image

Deli s prijatelji