TERNA

Raznašalec Novic je Janji dostavil hondo

Objavljeno 21. julij 2011 21.52 | Posodobljeno 21. julij 2011 22.30 | Piše: Lovro Kastelic

Težko pričakovana največja nagrada Terne, honda civic, je le našla svojo voznico

Izmed vseh časopisov ima najraje, seveda, Slovenske novice

MEDVODE – Po nepozabni fantovščini v Las Vegasu se divjim prijateljem Philu, Stuju, Alenu in Dougu v drugem delu Prekrokane noči obeta, kajpada, nova prekrokana noč. Sto dve minuti traja ta komedija, ki jo vrtijo tudi pri nas. Res je kul ta film, nam je takole po naše položila na srce 22-letna Janja Pokorn iz Medvod, strastna ljubiteljica dobre elektronske glasbe.

Tik pred diplomo

Srečali smo jo na poti do Zbiljskega jezera in prav filmsko oblačno je bilo, če smo že pri filmu, nebo je bilo namreč skorajda črno. Pripravljalo se je k dežju. Bo na sporedu nemara Ples v dežju, pomislimo? Pihalo je, njeni podaljšani lasje so za hip zdivjali, zdaj so bili tu, zdaj tam, študentka tretjega letnika visoke šole za turizem, tik pred diplomo je, pa je bila iz nekega povsem drugega filma, neprimerno bolj veselega. Trenutno je na praksi, v turistični agenciji prireja in prodaja izletniške aranžmaje, tudi sama rada potuje, glasno doda. Kot smo izvedeli, na drugih kontinentih sicer še ni bila, bila pa je globoko na evropskem. Polno olimpijsko obdobje že sodeluje z nam konkurenčnim spletnim portalom, kot novinarka za film, glasbo, trač, dobro počutje. Kdo ve, ali se bo pri teh področjih njen novinarski doseg tudi ustavil.

»Najraje bi imela svojo turistično agencijo,« zmoti naše misli dekle, ki se je sredi turobne temnine bleščalo v belini belih športnih copatov, ozkih belih hlačah in v belo-modri jopici. Janja, dekle iz nekega drugega filma, tistega neprimerno bolj veselega, pa nam je sredi vse te bleščave razodevala vse o svoji sladki skrivnosti, prav tisti, ki jo je na povsem običajen dan tako razveselila in še bolj vznemirila. Česa takšnega človek res ne doživi vsak dan, se ji je smejalo. Izpila je požirek limonade, pomislila in se smejočih lic predala. Zares ni mogla najti jasnejše povezave, zakaj, čemu, kako se ji je kaj takega sploh lahko zgodilo.

Velikanska sreča

Janja je imela pač velikansko srečo, en velik zegen, kot bi rekli Nemci. Ampak nekako jo je treba izzvati. Se strinjate? Nekateri, kot na primer Pokornovi iz Medvod, so jo ob pomoči Slovenskih novic in nagradne igre Terna že znali, drugi jo še boste, brez skrbi! »Pri nas so Slovenske novice praktično doma,« nas je namreč poučila Janja. Njen oče Jure, gozdar po poklicu, je naročen na ta najbolj brani časnik. In ko se družina sleherno popoldne po vseh dolžnostih končno snide, tedaj tudi pri njih napoči trenutek, povsem nezavedno sicer, kot pojasni Janja, trenutek za Slovenske novice. »Navada je, da še preden jih sploh prelistamo, nekdo odlepi nagradni kupon v obliki nalepke.« Zdaj oče Jure, zdaj mama Andreja, zdaj brat Tine, smo izvedeli, včasih, kot včeraj, pride na vrsto Janja. »Ali je to sploh mogoče?« je nenadoma zakričala. »Roke so se mi tresle! Takole!« nazorno pokaže.

Nazdravili s kozarcem rujnega

Družina se je spogledala, vsak zase je še enkrat preveril težo Janjine sreče, potem pa so kot na kakšnem elektronskem partiju zabrenčali od veselja: Res je, Terna! In to ne kakršna koli, temveč kar v obliki avtomobila honda civic. Nazdravili so s kozarcem rujnega, potem pa se je Janja odpravila naprej, kot se reče, v lajf. »V kino smo šli s prijatelji gledat film Prekrokana noč 2.« Kar predstavljamo si, kakšna noč je to morala biti, smo se nagajivo nasmehnili. Dekle iz nekega drugega filma, tistega neprimerno bolj veselega, Janja Pokorn pa si je samo mislila svoje: »Prav zanima me, kdo se bo odslej vozil z novim avtom, vi ali jaz.«

Deli s prijatelji