VREMENSKA

Razkrivamo, ali bomo imeli za božič sneg

Objavljeno 16. december 2015 15.39 | Posodobljeno 16. december 2015 11.11 | Piše: Mo. S.

O zimi ni ne duha ne sluha. Se vendarle obeta sprememba?

Si želite tak prizor? Ne bo ga še ...

LJUBLJANA – Nadpovprečne temperature za ta čas se bodo nadaljevale. Ne duha ne sluha ni o pravi zimi, še padavine so se odločile, da se odpravijo malo bolj na sever.

Dnevi so delno jasni z občasno zmerno oblačnostjo, ob jutrih in dopoldnevih smo marsikje priče megli. Danes se bodo temperature dvignile do sedem stopinj Celzija, na Primorskem do 13, podobno vreme pa se bo nadaljevalo tudi v naslednjih dneh.

Dogaja se severneje

Čeprav so vremenoslovci še pred nekaj dnevi napovedovali možnost spremembe po 20. decembruimage, pa se je zdaj vse obrnilo. »Glede padavin ne bo nič drugače. Manjše spremembe bodo, torej bolj ali manj bo oblačno in bolj ali manj megleno,« nam je povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh.

Ostalih sprememb ne bo. Res je, da je bilo videti, da se morda obeta sprememba, vendar pa se do zdaj ni prav nič pokazalo, da bi te zračne mase potovale proti nam. Več se dogaja nekoliko severneje. Na vprašanje, ali lahko za božič pričakujemo sneg, smo tako dobili pričakovan odgovor: »Skoraj 90-odstotna možnost je, da za božič ne bo snega.«

Še naprej bo torej suho, podobne bodo ostale temperature, ki malce nihajo glede na meglo in nočno oblačnost. Zračne mase do nadaljnjega pri nas ostajajo bolj ali manj enake.

Na Kredarici pa uživajo

Zelo toplo je tudi v gorah. »Prva polovica decembra je bila na Kredarici najtoplejša od začetka meritev, leta 1954. Povprečna temperatura zraka je bila malo nad ničlo,« so sporočili vremenoslovci. Tudi fotografija s Kredarice kaže, da je površje skoraj golo, nekdo pa si je vzel čas in iz kamenja naredil zanimiv zapis.

Veselja torej kljub vsemu ne manjka, morda pa se najde kdo, ki ob pogledu na fotografijo utegne dobiti izvirno idejo za snubitev …

image 
Pozdrav s Kredarice. Foto: Arso 

 

Deli s prijatelji