UPRAVNI ODBOR PIŠE

Razkol v KZS: 18 grehov predsednika Blaža Kavčiča

Objavljeno 28. oktober 2013 20.18 | Posodobljeno 28. oktober 2013 20.18 | Piše: A. L.

Predsednik KZS Blaž Kavčič je seznam označil za namišljene nepravilnosti.

LJUBLJANA – Zdraham na Kinološki zvezi Slovenije (KZS) ni videti konca. Potem ko je predsednik KZS Blaž Kavčič v javnosti govoril o pasjem davkuimage in se je upravni odbor KZS od tega ogradil in javnosti sporočil, da gre le za Kavčičevo mnenjeimage, smo danes v uredništvo prejeli seznam očitkov zoper Kavčiča.

Skupščina 14. decembra

Na zahtevo nadzornega odbora je predsednik KZS za 14. december sklical izredno skupščino KZS. Skupaj s sklicem izredne skupščine smo prejeli tudi zahtevo nadzornega odbora za sklic skupščine, v kateri je zapisano, da želijo na dnevnem redu imeti tudi točko »Obravnava razmer na KZS in glasovanje o zaupnici predsedniku KZS«.

Upravni odbor, ki je podal zahtevo za sklic izredne skupščine nadzornemu odboru, je ugotovil (glej spodnji dokument), da je predsednik KZS od zadnjih volitev kršil statut KZS in druge akte KZS s tem, da:

image
image

Obnašanje piscev označil za poniglavo

»Sem videl in že tudi odgovoril na vse njihove pomisleke, ki so prišli do mene,« nam je v pogovoru zaupal Kavčič, ki je prepričan, da ni osnove za takšne očitke, seznam pa je označil za namišljene nepravilnosti. Opozarja, da zahteva po glasovanju o zaupnici (glasuje se sicer o nezaupnici, popravlja Kavčič), ni v skladu s statutom. Na vprašanje, ali se torej lahko na naslednji skupščini zgodi glasovanje o nezaupnici, odgovarja: »V današnji razburkani situaciji je možno vse, a ni zakonito. Je v nasprotju s statutom. Statut takšne možnosti ne predvideva.«

Sam sicer ne priznava problemov, ki so navedeni v dokumentu, od vseh pa pričakuje, da najprej z njim opravijo diskusijo: »Ni bilo nobenega, zato je takšno obnašanje poniglavo.«

Deli s prijatelji