ČESTITKE

Putin bi bil Janšev prijatelj

Objavljeno 06. februar 2012 21.43 | Posodobljeno 06. februar 2012 21.43 | Piše: T. L.

Častni generalni konzul v Kanadi Jože Slobodnik je prepričan, da bo »Slovenija v pravih rokah«.

Janši je čestital tudi Putin.

LJUBLJANA – Po izvolitvi Janeza Janše za predsednika vlade številne čestitke iz tujine kar ne prenehajo prihajati. Če smo prejšnji teden poročali, da je čestitko poslal še francoski predsednik Sarkozy – njegova kolegica Merklova je to opravila že takoj po Janševi izvolitvi –, so danes iz stranke SDS sporočili, da so Janši danes za izvolitev čestitali predsednik vlade Ruske federacije Vladimir Putin, Michael Spindelegger, avstrijski minister za evropske in mednarodne zadeve, in Fredrik Reinfeldt, švedski predsednik vlade.

Predsednik Putin je v čestitki zapisal, da »računa na konstruktivno sodelovanje z namenom krepitve prijateljskih odnosov in obojestranskega koristnega sodelovanja med Rusijo in Slovenijo«.

Slobodnik: Slovenija bo v pravih rokah

Michael Spindelegger je izrazil prepričanje, da Slovenija in Avstrija delita iste vrednote in da sodelujeta v duhu dobrih medsosedskih odnosov. Izrazil je tudi prepričanje, da bosta državi še naprej tvorno sodelovali.  

Fredrik Reinfeld je Janši v čestitki zaželel mnogo uspeha pri soočanju z zahtevnimi izzivi, ki so pred Evropsko unijo, ter izrazil željo po dobrem sodelovanju na področjih skupnih interesov.

Častni generalni konzul Republike Slovenije v Kanadi Jože Slobodnik pa je v čestitki predsedniku vlade poudaril, da bo delo težko, vendar bo »Slovenija v pravih rokah«. S čestitkami kanadskih Slovencev se je pridružil številnim čestitkam, ki prihajajo od Slovencev iz zamejstva in po svetu.

 

Deli s prijatelji